27 October, 2015

IFK Norrköping förlänger med Christopher Telo

Telo: ”Min bästa tid i Norrköping är nu”.


Nu är det klart.
   IFK Norrköping och Christopher Telo är överens om två nya IFK-år.
   –Vi har hittat vägen vi ska gå och kan utvecklas ytterligare, säger Telo.

 

Parallellt med det kortsiktiga arbetet med att förbereda sig för att försöka vinna nästa match mot Malmö FF pågår även ett långsiktigt arbete med truppen och planeringen för den övriga verksamheten över nästa år.
   I det arbetet är det glädjande att kunna meddela att Christopher Telo har förlängt sitt kontrakt med två nya IFK-år. Det nya kontraktet gäller över 2017.
   –Jätteroligt att vi är överens med Telo som är en av kulturbärarna i dagens trupp. Han har varit en viktig spelare under alla mina fem år här i klubben och jag ser verkligen fram mot att jobba vidare med honom, säger IFK Norrköpings manager Janne Andersson.

 

2007 tog Christopher Telo, född 1989, en plats i A-truppen. Sedan dess har han gjort 134 allsvenska framträdanden och 49 matcher i Superettan för IFK Norrköping. Upp i Allsvenskan 2008, ner igen nästa år – men tillbaka på nytt sedan 2011.
   När Christopher Telo går in 2015 års avslutande omgång med IFK Norrköping gör han det som allsvensk serieledare.
   –Jag har sett det mesta, ler Christopher Telo.
   –Min bästa tid i Norrköping är nu. Det känns väldigt kul med den utveckling vi har gjort spelmässigt. Sammanhållningen i laget är bra, vi har rätt spelare med rätt attityd. Jag trivs bra med Janne (Andersson, manager), hela tränarstaben, truppen och allt runt omkring i föreningen och organisationen. Vi har klättrat på den här stegen ett tag och har hittat vägen vi ska gå.

 

Oavsett hur det slutar på lördag är det klart att 2016 blir ett händelserikt år för IFK Norrköping som kvalificerat sig för Europaspel.
   –Riktigt häftigt. Vi är vinnare hur det än går på lördag men är fortfarande jäkligt hungriga. Spännande att vara med på det här och nästa säsong vill vi fortsätta utvecklas, säger Telo.

 

Förutsättningarna är okomplicerade. Vinner IFK Norrköping mot Malmö FF blir man svenska mästare 2015.
   –Tänket påverkas inte av andra resultat. Vi har bara fokus på oss själva och ska bara ställa in oss på att vinna i Malmö.

 

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

 


#11 Christopher Telo
Född:
1989-11-04
I IFK sedan: 2002
Moderklubb: Kimstad GoIF
Nytt kontrakt: tom 2017