29 September, 2016

IFK Norrköping förlänger kontrakten med trio

Jens Gustafsson: ”En oerhört glädjande dag för IFK Norrköping”.

 

IFK Norrköping är mycket stolta och glada över att idag kunna presentera att klubben har förlängt avtalen med tre nyckelkaraktärer. Andreas Johansson, Daniel Sjölund och Filip Dagerstål.


Andreas Johansson kom till IFK Norrköping inför säsongen 2012 och blev snabbt en nyckelspelare på Östgötaporten. Idag är han lagkapten och erfarenheten han bär med sig från över 300 allsvenska matcher och säsongerna i tyska VfL Bochum är ovärderlig.
   –Jag är stolt och glad över att få fortsätta spela för IFK Norrköping. Att ha haft förmånen att vara lagkapten för en så anrik förening är jättekul och häftigt. Jag hoppas att vi kan nå ytterligare framgång och att jag kan vara med och bidra till att förädla och utbilda våra unga talanger, säger Andreas Johansson.


Det nya kontraktet är skrivet över säsongen 2018.
   –Jag trivs väldigt bra i klubben och har alltid haft ett fantastiskt stöd från supportrarna. Jag har fått jättehärlig respons under tiden här och den uppslutning som det har blivit med framförallt ”Curva Nordahl” gör så att det är en fantastisk atmosfär på Östgötaporten i varje match – oavsett om vi leder eller ligger under. Det är uppskattat och väldigt kul.


Filip Dagerstål, född -97, vet inte hur det är att spela för något annat lag än IFK Norrköping. Han började lira i moderklubben när han var fyra och gjorde allsvensk debut 2014 – då var han 17 år.
   –Jag har varit bollkalle, sålt matchprogram och sett upp till spelarna på planen sedan jag var liten. Att få dra på sig den här tröjan och representera IFK Norrköping är hur stort som helst. Det är häftigt och speciellt för mig, säger Filip Dagerstål.


 

I år har han startat 12 allsvenska matcher och gjort debut i U21-landslaget. Kontraktet är skrivet på fyra och ett halvt år och därmed förlängt till och med säsongen 2020.
   –Vi har verkligen utvecklat spelet enormt under tiden jag har varit med. Vi gick fort från att slåss om att hålla oss kvar i Allsvenskan – och spela den typen av fotboll som behövdes då – till att under 2015 och framåt verkligen visa vilket spel vi kan leverera. Utvecklingen blev naturlig och det är kul att ha varit med på det, säger Filip Dagerstål.


På tal om ovärderlig erfarenhet. Daniel Sjölund är inne på sin 14:e (!) allsvenska säsong. Den andra i IFK Norrköping sedan han anslöt inför 2015 då han var med och vann sitt tredje (!!!) allsvenska guld – IFK Norrköpings 13:e.
   –Enda andra alternativet för mig hade varit att flytta hem men jag känner att jag har mer att ge här i IFK Norrköping. Jag trivs jättebra i laget och i min roll på planen. Det har jag gjort sedan dag ett. Vi har många spelskickliga spelare som gör att vi kan ha mycket boll och vara väldigt offensiva i vårt spel. Miljön är helt fantastisk i den här föreningen just nu, säger Daniel Sjölund.


Det nya avtalet gäller över säsongen 2018.


IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson:
  –För IFK Norrköping är det oerhört glädjande att vi har nått överenskommelser med tre spelare som symboliserar så mycket utav den positiva vardagsmiljö och fotbollskultur som präglar föreningen idag. Det är tre kontraktsförlängningar som inte bara ger oss trygghet på fotbollsplanen, de kommer också med ett stort ansvar för att bära vidare den positiva IFK-kultur som de har varit med att skapa – och att lämna efter sig det arvet.
 

IFK Norrköping tränar på Östgötaporten idag klockan 10:00.


Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se