17 August, 2015

IFK Norrköping fick slita hårt i Åtvidaberg

Janne: “Åtvidaberg fajtas, är välorganiserade och har bra karaktär. Då måste man vara lite skarpare”.

 

Det var en kamp mot klockan – och mot Gustav Jansson.
   IFK Norrköping fick slita för en poäng i Östgötaderbyt.
   –Även om kvitteringen var skön att få har vi högre krav på oss själva, sa IFK Norrköpings manager Janne Andersson efter 1–1.

 

IFK Norrköping kom till Kopparvallen med ett stort bortafölje som stöttade, sjöng och gav energi från början till slut. Det var också gästerna som var piggast inledningsvis.
   Marcus Falk Olander och Nicklas Bärkroth hade ett par offensiva räder innan Arnór Ingvi Traustason fick ett jätteläge efter en knapp kvart. Christoffer Nyman skarvnickade och Traustason styrde mot mål – men där stod ÅFF-försvarare och rensade undan på mållinjen.

 

Istället var det Åtvidabergs FF som tog ledningen. John Owoeri rusade fram längs högerkanten efter en halvtimme och rullade fram Andreas Dahlén som rundade David Mitov Nilsson och lyfte in 1–0 i öppen kasse.

 

   –Ett mål gör så oerhört mycket, sa IFK Norrköpings manager Janne Andersson på presskonferensen.
   –Åtvidaberg fajtas, är välorganiserade och har bra karaktär. Då måste man vara lite skarpare. Vi bygger upp spelet helt okej men slarvar och hafsar lite för mycket på deras planhalva när vi försöker slå för tidiga avgörande passningar.

 

 

Emir Kujovic fick en hel rad kvalificerade kvitteringschanser på en och samma gång innan den första halvleken var slut. Två gånger om parerade Gustav Jansson och det tredje skottet rensades undan från mållinjen Dahlén.
   – Vi får slita. Jag tycker vi ska få ut mer av vårt spel och sätta någon av våra chanser, sa Janne Andersson.

Marcus Falk Olander fick känning i sin onda ljumske och ersattes av Filip Dagerstål till den andra halvleken. IFK Norrköping fortsatte att ligga på för en kvittering och fick ett sällsynt läge när Gustav Jansson skopade upp ett hemåtpass. Daniel Sjölund sköt på den indirekta frisparken men bollen gick över målet via muren.
   Christoffer ”Totte” Nyman slet hårt och uppoffrande på offensiv planhalva där han vann många bollar.
   –Åtvidaberg är starka hemma och har gjort en del bra resultat här, sa han utanför omklädningsrummet.
   –Man får ge cred till dem för det men på de målchanser vi hade borde vi ha satt dit någon boll till.

 

Åtvidaberg sjönk allt djupare på egen planhalva i takt med att matchklockan blev äldre. När Alhaji Kamara kvitterade i den 93:e minuten fanns inte mycket kvar att spela på för att gå för seger.
   –Svårt att spela mot ett så lågt försvar. Man måste ha tålamod och fortsätta tro på sitt eget spel. Det tycker jag ändå vi gjorde om man ser till hur många målchanser vi skapade. En blandning av lite oflyt och dålig skärpa. Samtidigt är det bra att vi kommer till lägen i alla fall, man får se det så, sa ”Totte” Nyman.

 

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

 

 

Foto: Bildbyrån