18 December, 2015

IFK Norrköping är årets idrottsförening

Peter Hunt: ”Ett pris som alla i föreningen ska ha heder av”.

 

Det är Affärstidningen Sport & Affärer som har utsett IFK Norrköping till Årets idrottsförening under sportåret 2015. ”Att ta hem guldet och hålla hela vägen trots stenhård konkurrens är imponerande. Och ingen slump.” står det i motiveringen.

 

IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt tog emot den prestigefyllda utmärkelsen och ett fint diplom.
   –Det är ett pris som alla i föreningen ska ha heder av. Spelare, anställda och alla ideellt arbetande, sa Peter Hunt.

I motiveringen från Sport & Affärer står det:

   ”En prestation i särklass. Förra årets tolfteplats vändes i triumf. Att ta hem guldet och hålla hela vägen trots stenhård konkurrens är imponerande. Och ingen slump. U21-laget som står för tillväxten nådde samtidigt final i årets serie. Klubben präglas av bra ledarskap där ett av de främsta målen är att producera egna talanger.”

 

Tidigare i veckan utsågs IFK Norrköping även till årets barn- och ungdomsförening i Östergötland.
   Östergötlands fotbollsförbunds föreningskommitté har lämnat följande motivering:
   "IFK har en bra genomarbetad barn- och ungdomspolicy som omfattar både bredd och elitverksamheten. Dessutom har man RIF-certifierat (Respekt i Fotboll) sin förening som en av 3 Östgötaföreningar under 2015. IFK Norrköping FK har under många år arbetat med utbildningsaktiviteter tillsammans med SISU Idrottsutbildarna och ÖFF. Vidare har man lyckats knyta upp allt flera ledare med invandrarbakgrund. På senare år har man lyckats bra med att slussa upp egna spelare till sitt A-lag och U-lag samt till samarbetsföreningen IF Sylvias A-lag. IFK har alltid varit aktiva i skolfrågorna gällande fotboll på gymnasie- och högstadienivå. Under 2014 engagerade man sig i Bollisprojektet i bostadsområdet Marielund, under 2015 utökades projektet även i området Hageby. I IFK finns en tradition att utbilda sina ledare. De är den förening i Östergötland som år efter år har flest deltagare på olika tränarkurser. Numer har man också ett engagemang i flickfotbollen genom sitt nära samarbete med systerföreningen IFK Norrköping DFK."