03 November, 2016

IFK Norrköping värvar Niclas Eliasson

”Kände snabbt att det här är en miljö som jag kan utvecklas mycket i”


IFK Norrköping utnyttjar köpoptionen i låneavtalet och signerar Niclas Eliasson till ett treårskontrakt med klubben.
  –
Jag har kommit in bra i gruppen och har trivts jättebra med hela laget från början, säger han.

IFK Norrköping skrev ett låneavtal med köpoption med Niclas Eliasson och hans förra klubb AIK i slutet av juli.
   Niclas kände sig snabbt hemma och ville gärna förlänga sin vistelse på Östgötaporten. Nu är det klart att hans klubbadress blir IFK Norrköping de närmaste tre åren.
   –Det ska bli jättekul. Vi har en riktigt bra grupp och jag känner att jag har utvecklats på ett bra sätt, det kändes bra direkt. Jag kände snabbt att det här är en miljö som jag kan utvecklas mycket i och bli en ännu bättre spelare som kan hjälpa laget.

Niclas Eliasson ser först och främst fram mot söndagens match mot IFK Göteborg – men också mot att få starta säsongen 2017 med IFK Norrköping.
  – Det finns en tydlig spelidé och ledarteamet är väldigt tydliga med vad de vill att vi ska göra och vad de förväntar sig. Jag tror att vi som lag bara kommer att bli bättre och bättre när vi får ännu mer tid tillsammans och lär känna varandras kvalitéer. En försäsong nästa år – sedan kan det här bli riktigt bra när säsongen drar igång.
  Hur trivs du i Norrköping?
   –Jag trivs jättebra. Jag hittar inte jättebra, haha, men det känns bra.

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson är nöjd över att ha avtalet klart.
  –Det är med stor glädje vi kan presentera att vi har lyckats få över Niclas till oss på permanent basis. Han har snabbt vunnit stort förtroende hos publik, lagkamrater och ledarstab med sitt positiva sätt, sin glädje för fotbollen och sitt hårda arbete. Vi ser en väldigt stor potential i Niclas och är övertygade om att vår vardagliga miljö kommer hjälpa honom att bli en väldigt betydelsefull spelare för IFK Norrköping, säger han.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se