19 June, 2017

IFK har lottats mot FC Prishtina i kvalrunda ett

Jens Gustafsson: ”En väldigt tuff uppgift som står framför oss”


Idag lottades IFK Norrköpings motståndare i den första kvalomgången till UEFA Europa League 2017/2018. FC Prishtina från Kosovos huvudstad Pristina.
  –Intressant – det blir absolut ingen promenad i parken, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson från Nyon i Schweiz.


IFK Norrköping kommer att inleda på hemmaplan när den första matchen sparkar igång på Östgötaporten torsdagen den 29/6.
  –En väldigt tuff uppgift som står framför oss men det är detta vi arbetar för. Vi jobbar hårt för att kunna vara med i dom här sammanhangen så det ska bli väldigt skoj, säger Jens Gustafsson.

Det är kort om tid från dagens lottning till avspark och ett intensivt arbete pågår.
  –Vi vet att de har ett engagemang och ett följe som säkert kommer att stötta dom även på Östgötaporten. Det kommer att vara en väldigt annorlunda upplevelse för de allra flesta som har hållit på med fotboll i många år – det är jag helt säker på. FC Prishtina har inte börjat sin säsong än så det är omöjligt att se dem live men vi jobbar med att skapa oss en bild av dem via olika kanaler.
  –Vi ska se till att vi får en så bra logistik in i den här matchen och så in i Allsvenskan så att vi har så bra förutsättningar som möjligt inför omstarten som börjar nu.

IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt representerar också föreningen vid lottningen i Nyon.
  –Det är med stolthet vi är här och representerar vår förening i Europaspelet. Vi siktar på att vara ute i de internationella miljöerna och jag är väldigt stolt och glad att vi får synas i dom här sammanhangen. Jag hoppas verkligen att alla som gillar IFK låter det här bli en speciell händelse och stöttar laget, det kommer vi absolut att behöva. Det var den tuffaste lottningen vi kunde ha fått – samtidigt känns det väldigt stimulerande. Jag talade precis med presidenten (i FC Prishtina) och han tror att det blir fullt i Norrköping. Många människor från Kosovo och Albanien bor i Sverige så de är måna om att få så mycket biljetter som möjligt. Nu ligger det i föreningens intresse att man går man ur huse i Norrköping för att förskaffa sig en plats på matchen, det kommer att vara ett enormt tryck på Östgötaporten i nästa vecka, säger han.

Biljettinformation inför kvalomgång ett till UEFA Europa League finns här.