11 October, 2016

IFK förlänger med Castegren och Lindell

”Utvecklas varje dag och har tagit stora kliv på ett år”


Tillsammans har de klättrat hela vägen upp genom ungdomslagens hierarki. Nu har IFK Norrköping förlängt avtalen med de egna produkterna Henrik Castegren och Erik Lindell.


Henrik Castegren, 20 år, och Erik Lindell, 20 år, har spelat i IFK Norrköping sedan barnsben.
   Inför fjolårssäsongen var de lärlingar i A-truppen samtidigt som de var utlånade till IF Sylvia. Under sommaren 2015 skrev de på sina första A-lagskontrakt och nu har IFK-produkterna förlängt sina avtal med moderklubben.
   –Man utvecklas varje dag och har tagit stora steg på ett år, säger Erik Lindell.
   –Största skillnaden det senaste året har varit att vi får alla träningspass med A-laget istället för att det är uppdelat. Tempot sitter mer i kroppen nu och man är förberedd om man får chansen, säger Henrik Castegren.


Henrik Castegren i sin allsvenska debut. Arkivbild: Bildbyrån

Henrik Castegren gjorde sin allsvenska debut tidigare i år när han ersatte Tesfaldet Tekie i den 87:e minuten i bortamatchen mot Örebro SK (2–2).
  –Jag vill försöka slå mig in mer i truppen och jobbar för att vara en spelare som är med och konkurrerar i varje match, säger han.

Erik Lindell har varit med i några matchtrupper i år utan att få speltid i Allsvenskan än så länge.
  –Klart att man är sugen på att få debuten överstökad, säger han.
  –För egen del är det dit jag siktar först och främst – sedan vill jag vara med och hjälpa laget på det sätt jag kan, oavsett om jag spelar eller inte.

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson:
  –Henrik och Erik är noggranna och målmedvetna fotbollsarbetare. De har tagit stora kliv det senaste året och det ska bli väldigt spännande att följa deras fortsatta utveckling i IFK Norrköping.

 
Henrik Castegren och Erik Lindell.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se