08 February, 2014

IFK finslipar detaljerna på Mallorca

I dag reser IFK Norrköping till Mallorca för årets träningsläger.

 

Under drygt en och en halv vecka på ”Mallis” ska IFK Norrköping finslipa detaljerna inför säsongen 2014. I morse lyfte A-truppen från Kungsängen.

   –När vi kommer tillbaka ska det mesta vara på plats, sa IFK:s manager Janne Andersson inför avresan.
 

Tack vare flygbolaget DAT fick IFK Norrköping möjlighet att resa till Mallorca från Norrköping och Kungsängen.

   –Det är vi mycket tacksamma för. Skönt att resan inte blir så slitsam, sa Janne Andersson.

 

Ett rent träningsläger väntar. Från början var det tänkt att IFK skulle möta Helsingborg i två träningsmatcher, men HIF valde till slut att inte åka. Istället för att jaga nytt motstånd har IFK och Janne Andersson valt att spela två internmatcher på Mallorca.
   –Med den karaktär och konkurrenssituation som finns i truppen kändes det bättre att fokusera på träningen och skaffa matchtempo i internmatcherna istället för att leta upp något osäkert motstånd. I övrigt kommer vi träna på som hemma, med lite mer fokus på detaljerna.

 

IFK kommer bland annat att nöta mycket inlägg.
Både i försvar och anfall.
   –Vi har tränat väldigt mycket här hemma och i princip så flyttar vi bara träningen till ”Mallis”. Vi kommer köra på med samma pulsering och samma träningsmängd. Det viktigaste är att alla klarar den fysiska härdningen utan att gå ner i tempo, parallellt med att vi bygger på vårt spel i olika delar. Klarar alla att hänga på utan några negativa besked som skador eller dylikt så är jag jättenöjd, sa Janne Andersson.

 

IFK är tillbaka i Norrköping den 19 februari. Tävlingssäsongen börjar knappt två veckor senare. Den 1 mars kommer GAIS på besök i Svenska Cupen.
   –Min ambition är att vi efter lägret har tagit ytterligare kliv mot att klara 90 minuters tävlingsfotboll. Så här långt har allt fungerat jättebra. När vi kommer tillbaka ska det mesta vara på plats, stora delar av vårt spel ska sitta.

 

IFK Norrköping reser med hela A-truppen inklusive lärlingarna Edvard Setterberg och Filip Dagerstål samt Sylvias Haris Sijaric som tagit skadade Adnan Kojic plats.
   –Haris gjorde ett jättefint mål mot oss i träningsmatchen senast. Tyvärr för Adnan blev han skadad i den matchen och då stod Haris på tur, säger Janne.

 

Jack Nordholm

jack.nordholm@ifknorrkoping.se