11 March, 2017

Holmbergs måldubbel skickade Norrköping till semifinal

Anfallaren gjorde sitt elfte mål på sju matcher under lördagskvällen.

 

Han gjorde ett hattrick mot Halmstads BK förra helgen. Nu följde Kalle Holmberg upp det med två nya mål när IFK Norrköping avancerade till semifinal i Svenska Cupen.

   –Vi gör en bra match. Vi visste att det var en tuff bortamatch och vi ställer upp det spel vi behöver för att vinna, sa tvåmålskytten efter 2–1 (0–0) mot IFK Göteborg.

 

På ett nollgradigt Ullevi i Göteborg gjorde de två kamratföreningarna upp om en plats i semifinalerna nästa helg. När 94 minuter spelats färdigt var det bortalaget som fick fira med den tillresta supporterskaran.

   Den första halvleken bjöd inte på några mål men likväl en del chanser från båda hållen där Göteborg var närmast att spräcka nollan. Efter en bra start tog hemmalaget över och det blev en tuff kamp där ingen av lagen lyckades utnyttja de offensiva möjligheterna som gavs.

   –Vi spelade lite matchen i händerna på Göteborg. I andra halvlek är vi bättre och lite mer rejälare i vårt passningsspel, sa manager Jens Gustafsson.

 

 

I den andra halvleken skapade Norrköping fler chanser. I den 56:e minuten fick Norrköping utdelning.

   Daniel Sjölund slog en öppnande djupledspassning till en framstörtande Niclas Eliasson. Yttermittfältarens inspel bröts och gick ut till Sebastian Andersson som sköt. På den efterföljande målvaktsreturen dök Kalle Holmberg upp och petade in ledningsmålet.

   Tolv minuter senare var det dags igen. Hans elfte mål på sju matcher sedan hemkomsten från träningslägret.

   –Niclas har en bra fot och istället för att gå snett inåt bakåt så gick jag mellan backarna – det var en perfekt boll så det var bara att sätta dit den, beskrev målskytten.

   Mikael Boman hann reducera till 2–1 innan Mohammed Al-Hakim blåste av matchen.

   –Jag tycker vi ställer upp på ett bra sätt i det fysiska spel som blir – där är vi starka och vi uppoffrar oss på ett bra sätt. Alla spelare ställer upp på jobbet för att gå segrande ur en sådan här match. Det visar att vi kan vinna olika typer av matcher, sa Jens efter matchen.

   Vad blev skillnaden efter målen?

   –Jag tycker vi spelar en bra fotboll och kommer till fler inläggslägen. På det sättet kan vi komma till målchanser och behålla anfallen. Vi vågar spela ut lite mer och det öppnades upp ytor till det spelet.

 

Nu spelar IFK Norrköping semifinal hemma på Östgötaporten nästa helg mot vinnaren i matchen mellan Elfsborg–Brommapojkarna.

   –Framförallt är det en fantastisk känsla att komma hem och spela en semifinal i Svenska Cupen inför vår publik – de är viktiga för att vi ska kunna spela den fotboll vi vill, sa Jens Gustafsson.

   –Jag hoppas att många redan nu kommer sluta upp för oss så vi kan få hjälp av publiken och få igång spelet. Vi vill komma hem och spela för dem som stöttar oss – de är jätteviktiga för oss, avslutade han.

 

Jimmy Åkesson

jimmy.akesson@ifknorrkoping.se

 

Foto

Bildbyrån

 

Svenska Cupen

IFK Göteborg–IFK Norrköping 1–2 (0–0)

Ullevi

Målen: 0–1 (56) Kalle Holmberg, 0–2 (68) Kalle Holmberg (pass Niclas Eliasson), 1–2 Mikael Boman.

Varningar: IFK: (77) Linus Wahlqvist.

IFK-laget: 31. Michael Langer – 6. Linus Wahlqvist, 4. Andreas Johansson, 3. Jón Gudni Fjóluson, 11. Christopher Telo – 8. Nicklas Bärkroth, 25. Filip Dagerstål, 20. Daniel Sjölund, 23. Niclas Eliasson – 17. Kalle Holmberg (83' 21. Andreas Hadenius), 19. Sebastian Andersson

Avbytare: 29. Julius Lindgren (mv) – 2. Henrik Castegren, 9. David Moberg Karlsson, 13. Alfons Sampsted, 14. Eric Smith, 30. Nikola Tkalcic