22 January, 2017

“Höga förväntningar på resultatet av lägret”

Nya bekantskaper på träningslägret i Portugal som inleds under måndagen.


Imorgon reser IFK Norrköpings A-trupp till Portugal för ett tio dagar långt träningsläger.
   –Jag vill att vi ska ta steg i att kunna spela i ett högre tempo och bli tryggare i vårt sätt att agera, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.


Sent på måndagskvällen landar IFK Norrköping i Faro. Under lägerdagarna är schemat fullpackat med träningspass och två träningsmatcher mot internationellt motstånd av hög kvalité. FC Shakhtar Donetsk (Ukraina) och SV Mattersburg (Österrike).
   –Jag har höga förväntningar på resultatet av lägret, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.
   –Jag förväntar mig att vi ska komma ännu närmare varandra. Vi är ganska många nya personer och det är ett utmärkt tillfälle att lära känna varandra när man umgås dygnet runt. Vi kommer fortsätta arbetet med att förstärka IFK-kulturen, vad som kännetecknar en A-lagsspelare i IFK Norrköping. Vi är redan långt fram där sedan tidigare men det är viktigt att förstärka för att Norrköpingssupportrarna ska kunna identifiera sig med oss. Sist men absolut inte minst viktigast så förväntar jag mig att vi tar steg i att kunna spela i ett högre tempo och att vi blir tryggare i vårt sätt att agera på planen.

Med på lägret är IFK Norrköpings A-lagstrupp och ledarstab med några undantag.
   Arnór Sigurdsson, född 1999, besökte IFK och Sylvia i höstas och följer med på träningslägret för att bekanta sig med IFK Norrköping ytterligare.
   –Han gjorde ett gott intryck trots sin ringa ålder och följer med för att lära känna laget ännu mer, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.

Med på lägret finns även målvakten Ylber Gubetini, som ersätter skadade David Mitov Nilsson, och Felix Bengtsson, född 1998.
   –Felix har en väldigt mogen personlighet. Han har stegrat sina prestationer på träningarna, är väldigt ambitiös, vill mycket och gör alltid sitt bästa, säger Jens Gustafsson.

Kvar på hemmaplan blir alltså som tidigare nämnt David Mitov Nilsson, som väntar på operation för sin handledsfraktur, och Marwan Bazi som är ganska nyopererad.
   –Med tanke på skola och hans rehabilitering är det bäst, säger Jens Gustafsson.

IFK Norrköping möter Shakhtar lördagen den 28:e januari och Mattersburg tisdagen den 31:e januari.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se