26 September, 2018

Het Kalle bidrog till att sänka MFF i kylan

Kalle: “En stor eloge till Curva Nordahl”.


NORRKÖPING
En skyttekung har börjat hitta rätt igen. Kalle Holmberg gav IFK chansen att haka på ytterligare i toppstriden.
   – Vi gjorde det fantastiskt bra ikväll, sa en lycklig Kalle efter sköna 3–1 mot Malmö FF på ”Porten”.


Tre raka vinster och lika många mål från Kalle Holmberg. Fjolårets bästa målskytt i Allsvenskan har fått igång sitt målskytte på allvar när han följde upp målet mot Dalkurd i lördags.

   Det blev två viktiga och underbara fullträffar ikväll.
   1–0 på en retur från Johan Dahlin som Kalle följde upp.
   – Ja, de måste man vara med på. Otroligt skönt att jag lyckades få in den i nätmaskorna. Jätteskönt såklart, log Kalle i korridoren efter en mängd intervjuer.
   Marcus Antonsson kvitterade på straff, men repliken var blixtsnabb.
   Och sylvass.
   Ian Smith blev kapad av Rasmus Bengtsson i straffområdet.


Kalle Holmberg dunkade in 2–1 bakom Johan Dahlin och gav IFK momentum.

– Straffen var ganska solklar i mitt tycke. Jag hade bestämt mig ganska långt innan att sätta den i mitten. Jag försökte bara vänta ut han så länge som möjligt, menade Kalle.
   Trots att den gick mitt i målet så kändes den säker?
   – Ja, absolut. Dom flesta målvakterna slänger sig nuförtiden. Det var skönt att den gick in, svarade IFK:s nummer 17.
   Anders Christiansens skott i stolpen med 20 minuter kvar var det närmaste Malmö kom en kvittering. Men också Isak Pettersson fick visa klass på avslut från Antonsson, Bachirou och Gall.
   På övertid kunde inhoppande Filip Dagerstål dunka in 3–1 via MFF-keepern.
   Återigen på en retur där hemmaspelarna högg som kobror.


Filip Dagerstål skriker ut sin glädje efter att ha säkrat segern mot Malmö FF.

– Ja, absolut är det viktigt när man fyller på, på returer. Då får man några gratismål per säsong. Det är jätteviktigt att träna på det och skönt att se när det ger resultat på match. Kul också att Filip fick komma in och göra mål, sa Kalle.
   Som var helnöjd med lagets prestation:
– En toppenmatch. Vi visste att det skulle vara en bra match för oss och vi gick ut och gjorde det fantastiskt så det var jättekul. Att vi jobbade för varandra i det stora hela och sen att vi rörde oss mycket för varandra och visade att vi alltid vill ha bollen. Det gjorde att vi skapade mycket chanser.
   Curva Nordahl fick också hyllningar.
   – Det var grymt av dem såklart. Det är onsdag och kallt ute, men dom är här i alla väder. En stor eloge till dom, berömde Kalle ute på plan strax efter slutsignalen.


Hela laget firade ordentligt med betydelsefulla Curva Nordahl på ett vilt sätt efteråt.

Vars eget självförtroende börjar skjuta i höjden.
   – Jamen, det är klart det är viktigt för egen del. Det var längesedan jag gjorde mål. Och det är hårt jobb som ligger bakom det så det är bara att tuta och köra, avslutade Kalle Holmberg.
   Stolt förstås, men besviken över avstängningen som väntar.
   Om tre dagar så får andra kliva fram och göra mål mot Sirius i Uppsala.

Matchfakta: IFK Norrköping – Malmö FF 3 – 1 (2 – 1)

Målen: 1–0 (18) Kalle Holmberg, 1–1 (29) Marcus Antonsson (straff), 2–1 (31) Kalle Holmberg (straff), 3–1 (92) Filip Dagerstål.
Varningar, IFK: Kalle Holmberg (48, avstängd mot IK Sirius), Simon Thern (59), Isak Pettersson (75), Ian Smith (87), Alexander Fransson (88) och Simon Skrabb (95). Malmö: Rasmus Bengtsson (31), Oscar Lewicki (39) och Anders Christiansen (87).
Domare: Bojan Pandzic, Göteborg.
Publik: 11 160.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): Isak Pettersson – Henrik Castegren, Andreas Johansson, Lars Krogh Gerson – Ian Smith, Alexander Fransson, Simon Thern (85), Guðmundur Þórarinsson – David Moberg Karlsson, Kalle Holmberg (74), Jordan Larsson (56).
Avbytare: David Mitov Nilsson (mv), Johannes Vall, Simon Skrabb (74), Daniel Sjölund, Andreas Blomqvist, Filip Dagerstål (85), Alexander Jakobsen (56).Text: Jonas Nordholm

Foto: Peter Holgersson och Josefine Loftenius/Bildbyrån

Kolla gärna in firandet med fansen och första intervjun med Kalle Holmberg och ytterligare intervjuer med "Ante", Thern och Isak.