26 May, 2018

Heroisk insats nära ge IFK full pott mot AIK

DMK: “Vi utnyttjade deras misstag och hade kunnat göra fler mål.”


SOLNA
0–2 mot AIK i paus och läget såg omöjligt ut. Då vände IFK på steken och höll på att stjäla hela konfekten på Friends Arena.
   – Det var starkt och vi gjorde det bra, menade stolte lagkaptenen Andreas Johansson efter 3–3 mot de svartgula.


Under den första halvan var det två lag som tog ut varandra med tätt försvarsspel. AIK straffade IFK hårt genom att gå till vila med 2–0.

   – Vi var lite skitnödiga i första halvlek, samtidigt så tyckte jag inte att de hade alltför mycket men gjorde två mål och vi lät dem ha mycket boll. Till andra halvlek sa vi att vi skulle upp och pressa dem lite högre och då blev det dom som blev skitnödiga, summerade David Moberg Karlsson ute på gräsmattan.
   För det är ingen slump att IFK Norrköping är så här starka.
   Kapten ”Ante” tog in laget i matchen igen när han på ett snyggt vis styrde in reduceringen med pannan bakom Budimir Janosevic.
   – Lars har en härlig serve där hans bollbana dyker rätt så bra på slutet och jag sa till honom hörnan innan att sätta den lite längre, gärna över Milosevic (Alexander) som var i deras förstazon. Min markering markerade mig med en tre-fyra meters avstånd och därför kunde jag då söka upp den ytan. Sen var det bara att nicka tillbaka den där målvakten kom ifrån. En härlig känsla när man ser den gå in, log Andreas.
   Kristoffer Olsson höll visserligen på att sätta 3–1, men Isak Pettersson gjorde sin vana trogen en matchavgörande räddning.
2–2 var en riktig delikatess.


Simon Thern slet hårt på mitten. Här i duell med AIK:s Daniel Sundgren.

Linus Wahlqvists inlägg med vänstern nickades ner av Kalle Holmberg, som visade prov på stor spelförståelse. Filip Dagerstål blev ren och kunde kvittera.

   Strax därpå hittade Guðmundur Þórarinssons flacka inspel, som gick genom nästan hela straffområdet, David Moberg Karlsson som smekte in ledningsmålet.
   – Jag blev helt fri, men har ingen aning hur? De tappade bort mig. Det var bara att raka in den. Fantastiskt skönt att få det målet, tyckte ”DMK”.
   Med tio minuter kvar fick Rasmus Lindqvist på en drömträff som gav 3–3.
   – Jag tyckte att jag skulle varit snabbare ut mot honom, men samtidigt så gör han inte ett sådant mål igen om han får tio försök till med högern Lite otur att han fick den träffen idag, det är små marginaler. Man kan också snacka om annat. Jag tyckte jag skulle haft straff när jag blev helt stängd. Men bara för att jag försökte stå upp och spela fotboll och inte filma så blåste han inte… Det hade jag inget för. Jag tycker det är tråkigt, sa David.


Guðmundur Þórarinsson hade en bra dag på sin kant. Nabil Bahoui hade fullt upp.

Pigga inhopparna Arnór Sigurðsson och Jordan Larsson, plus Wahlqvist var nära. Antingen stod Janosevic ivägen eller så gick avsluten tätt utanför...
   – Man ska komma ihåg att de kunde göra 3–0 rätt så tidigt i andra. Men vi hade också bra lägen att göra några till. Låter konstigt att säga när vi gjort tre häruppe. Jag tror det var en kul match och se på i alla fall, ansåg ”Ante”.
   Resultatet vittnar i alla fall om ett IFK-lag med väldigt stark karaktär.
   – Vi snackade om att verkligen försöka få in ett och absolut inte släppa in ett till så de fick 3–1. Klart det var psykologiskt viktigt och vi kunde fortsätta bygga på det första. Ytorna fanns när de tappade boll. Vi utnyttjade när de gjorde misstag och hade kunnat göra fler mål idag, tyckte ”DMK”.
   Känns det som två förlorade mer än en vunnen poäng?
   – Klart man är besviken att vi inte vann, men som helhet är det klart att vi är nöjda med poängen. I första gjorde de mål på två omställningar, andra målet klantade jag till det. Därför var det skönt att få nicka in en boll sen. I andra vågade vi mer och tog för oss och spelade, trots att vi mötte ett bra lag, en toppkonkurrent, så vågade vi spela ut mer och vann tillbaka bollen lite högre upp på deras planhalva. De blev stressade när vi väl körde på däruppe. Vi är ett bra lag och skulle gjort så från början, utvecklade Andreas Johansson.


Filip Dagerstål skriker ut sin glädje efter kvitteringen, 62 minuter in i matchen.

Hela enheten slet förtjänstfullt och får nu gå på VM-vila.
   Den 8:e juli återstartar Allsvenskan mot Djurgården på Tele2 Arena.
   Ett datum som hela truppen redan nu längtar till.

Matchfakta: AIK – IFK Norrköping 3 – 3 (2 – 0)

Målen: 1–0 (28) Kristoffer Olsson, 2–0 (38) Ahmed Yasin, 2–1 (53) Andreas Johansson, 2–2 (62) Filip Dagerstål, 2–3 (68) David Moberg Karlsson, 3–3 (79) Rasmus Lindqvist.
Varningar, AIK: -. IFK: Lars Krogh Gerson (49) och Simon Thern (51, avstängd mot Djurgårdens IF).
Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.
Publik: 21 012.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Andreas Johansson, Lars Krogh Gerson – Linus Wahlqvist, Eric Smith, Simon Thern, Guðmundur Þórarinsson – David Moberg Karlsson, Kalle Holmberg (75), Simon Skrabb (67).
Avbytare: Gustav Jansson (mv), Johannes Vall, Alfons Sampsted, Jordan Larsson (75), Daniel Sjölund, Arnór Sigurðsson (67), Alexander Jakobsen.Text: Jonas Nordholm

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån