15 April, 2018

Hårt krigande IFK segrade mot Kalmar FF

DMK: “Tur att man föddes med snabba muskelfibrer.”


En David Moberg Karlsson med spelglädje, Alexander Jakobsen tillbaks på topp och Jordan Larsson som målgörande inhoppare.
   Det gav IFK tre poäng i eftermiddags.
   – Fantastiskt skönt med tre poäng även om vi skulle avgjort tidigare, tyckte ”DMK” efter 3–1 mot Kalmar FF.


Sju poäng på tre matcher. IFK Norrköping har fått en bra utdelning på sina tre första allsvenska matcher under 2018.

   Laget visade fin moral och replikerade blixtsnabbt efter Viktor Elms 0–1.
   Med bra driv i steget hittade David Moberg Karlsson en perfekt löpande Alexander Jakobsen som var före Lucas Hägg Johansson.
   – David fick bollen och han såg mig med min djupledslöpning som gjorde mig fri och jag kunde bara sparka in den. Det var en riktigt god känsla och riktigt viktigt att få det. Bra att vi kunde komma tillbaka så snabbt också efter Kalmars mål, log Jakobsen.
   – Jag tycker det är jättekul att spela fram och jag såg att han tog en bra löpning och det jag hann tänka var att ska jag slå den på vänstersidan eller högersidan om backen, men jag såg att det var bättre på högersidan, beskrev ”DMK” smörpassen.


Simon Thern i duell med Herman Hallberg och Papa Alioune Diouf.

Spelet böljade en hel del och innan paus hann Isak Pettersson visa upp sig från sin bästa sida när han med snabba reflexer klarade av Måns Söderqvists klackavslut från nära håll.
   Viktigt, viktigt förstås.
   Andra halvlek var bara 31 sekunder gammal när Östgötaporten skulle explodera. Jakobsen och Kalle Holmberg kombinerade fint, innan Kalle serverade David fram till 2–1.
   – Jag är väl snabbare än vad de trodde kanske. Jag hann upp bollen och sedan var det bara att rulla in den. En mycket bra pass av Kalle. Ibland har man tur att man föddes med snabba muskelfibrer, sa ”DMK” och log.
   Ånyo fick Isak Pettersson visa klass när han tippade Romarios långskott över målet.
   Därefter gick han i en tuff duell med Viktor Elm som han vann. Några utboxningar senare blev han en riktig matchvinnare för sitt lag.


En spelsugen David Moberg Karlsson var tungan på vågen mot Kalmar FF.

– Det var en lite trevande första halvlek, men jag tyckte vi gjorde en rätt bra match och kom in i det mer och mer och skapade mer och mer chanser och till slut så var det rätt självklart att vi vann. Jag tyckte det kändes rättvist. Det blev kanske lite onödigt nervöst och vi kanske skulle avgjort tidigare, men det var fantastiskt skönt med tre poäng. Det är det vi tar med oss, ansåg David Moberg Karlsson.
   Som var nöjd och glad, precis som Alexander Jakobsen som såg ut att trivas utomordentligt på topp efter några matcher som innermittfältare.
   – Jag är glad att få spela där framme igen, där kan jag komma mer till min rätt. Men jag spelar där det är bäst för laget. Det är en bra känsla att göra mål igen. Det känns gott att jag kan hjälpa laget. Viktigt också att vi känns samspelta, vilket jag tycker vi blir mer och mer, sa IFK:s nummer 70.


Jordan Larsson jublar framför Curva Nordahl ihop med Alexander Jakobsen.

Övriga positiva inslag var Eric Smiths comeback där han från sin innermittfältsposition slet och kämpade stenhårt, plus Jordan Larssons fina inhopp som resulterade i 3–1-målet som stängde matchen.
   Redan på torsdag är det dags igen.
   Hammarby på Tele2 Arena.

Matchfakta: IFK Norrköping – Kalmar FF 3 – 1 (1 – 1)

Målen: 0–1 (9) Viktor Elm, 1–1 (11) Alexander Jakobsen, 2–1 (46) David Moberg Karlsson, 3–1 (93) Jordan Larsson.
Varningar, IFK: Linus Wahlqvist (82), Kalle Holmberg (84) och Daniel Sjölund (91). KFF: Viktor Elm (81).
Domare: Kaspar Sjöberg, Malmö.
Publik: 7 632.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): Isak Pettersson – Linus Wahlqvist, Andreas Johansson, Jón Guðni Fjóluson – Simon Skrabb (65), Eric Smith (66), Simon Thern, Guðmundur Þórarinsson – David Moberg Karlsson (84), Kalle Holmberg, Alexander Jakobsen.
Avbytare: Gustav Jansson (mv), Lars Krogh Gerson, Jordan Larsson (84), Daniel Sjölund (66), Ian Smith (65), Filip Dagerstål, Arnór Sigurðsson.Text: Jonas Nordholm

Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån