09 September, 2017

”Har jobbat med detaljer, hittat energi och fart”

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson inför J Södra–IFK Norrköping


Imorgon är IFK Norrköping tillbaka i Allsvenskan efter ett två veckor långt landslagsuppehåll.
   –Ser ut som att vi har mycket energi in i matchen, säger Jens Gustafsson.


Pontus Almqvist är fortfarande sjuk – men på bättringsvägen. Bortsett från långtidsskadade Andreas Blomqvist, Henrik Castegren och Marwan Bazi har IFK Norrköping en frisk trupp att tillgå till morgondagens allsvenska möte med Jönköpings Södra IF.

IFK-truppen: David Mitov Nilsson, Aslak Falch, Nikola Tkalcic, Alfons Sampsted, Andreas Johansson, Linus Wahlqvist, Daniel Sjölund, Filip Dagerstål, Jón Gudni Fjóluson, Johannes Vall, Arnór Sigurdsson, Eric Smith, Simon Skrabb, Alexander Jakobsen, Gudmundur Thórarinsson, Kalle Holmberg, Andreas Hadenius, David Moberg Karlsson

Jönköpings Södra IF har inte vunnit i Allsvenskan sedan den 29:e juli och ligger för närvarande på kvalplats i tabellen med samma poäng som GIF Sundsvall (19) strax ovanför.
  –Det finns inga enkla matcher i Allsvenskan, konstaterar IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.
  –Jönköping har säkert blivit bättre som lag sedan förra året (då de var nykomlingar i Allsvenskan) men de har inte fått med sig så mycket. Så är fotbollen, det är fortfarande ett bra lag och vi måste komma upp i prestation för att kunna mäta oss – så är det alltid.

IFK Norrköping verkar ha hämtat inspiration ur det två veckor långa allsvenska uppehållet och det var en spelövning med hög intensitet och mycket fart som fick sätta punkt för träningsveckan på lördagen.
  –Fantastiskt, mycket, mycket bra, sa Jens Gustafsson om kvalitén i spelet.
  –Jag måste säga att det har varit ett bra uppehåll. Vi har kunnat jobba med detaljer i vårt spel och hittat ny energi och ny fart. Några har varit iväg med landslag för att få det men sammantaget är det ett heltaggat IFK Norrköping som åker till Jönköping imorgon. Vi är väldigt inspirerade, det ser ut som att vi har mycket energi in i matchen vilket är väldigt skoj att se.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Allsvenskan | omgång 22
Jönköpings Södra IF–IFK Norrköping
Stadsparksvallen
Söndagen den 10/9
Avspark: 17:30
Domare: Stefan Johannesson (Täby)