02 March, 2018

”Har förhoppningsvis tagit några steg i anfallsspelet”

Uppsnack inför IFK Norrköpings cupavgörande på Östgötaporten.


Vinn eller försvinn. IFK Norrköping behöver tre poäng för att bli klart för kvartsfinal i Svenska Cupen. Avsparkstid mot Örebro SK är klockan 16:00 på lördag.

Det satt långt inne. Men IFK Norrköping gjorde det som förväntades av dem och fick sin avgörande match mot Örebro SK på hemmaplan.
  –Vi åkte till Tvååker för att vinna och det gjorde vi så då var det uppdraget slutfört… säger Jens Gustafsson om den högdramatiska uppgörelsen som Jón Gudni Fjóluson avgjorde med sitt 3–2-mål på tilläggstid.
  –Svårt att göra någon analys som vi kommer att ha någon större nytta av framöver. Resultatet borde varit något klarare men vi skapade målchanser och visade moral som vände, vi väljer att se det med positiva ögon.

Redan i halvtid skruvade IFK Norrköping på formationen.
  –Vi ändrade till 4-4-2 för att få två centrala forwards i Kalle och Jordan. David Moberg Karlsson kunde slå ut sin gubbe och slå inlägg med kvalité som vi fick effekt på hela andra halvlek egentligen – men ännu mer när den stora, långe islänningen tog sig fram.

Målet ger som sagt en direkt avgörande gruppfinal på Östgötaporten imorgon. IFK Norrköping gör upp med Örebro SK och kvartfinalplatsen från grupp sex.
  –En kul uppgift vi har framför oss, en avgörande match. Vi känner att vi vill gå ut och visa ett annat IFK Norrköping än det vi såg mot Helsingborg senast. Framförallt ett bättre och mer aggressivt försvarsspel med bättre avstånd i laget och ett anfallsspel som vi förhoppningsvis har tagit några steg längre.

Gudmundur Thórarinsson tvingades till ett tidigt byte med känning i en ljumske senast och är inte tillgänglig. David Mitov Nilsson har också tillkommit på skadelistan.

IFK Norrköpings matchtrupp: Julius Lindgren, Isak Pettersson, Lars Krogh Gerson, Linus Wahlqvist, Andreas Johansson, Alfons Sampsted, Daniel Sjölund, Filip Dagerstål, Jón Gudni Fjóluson, Simon Thern, Arnór Sigurdsson, Jordan Larsson, Eric Smith, Alexander Jakobsen, Kalle Holmberg, Johannes Vall, David Moberg Karlsson och Ian Smith.

Årskort 2018 gäller på matchen, IFK Norrköpings kansli öppnar klockan 11:00 för dig som vill hämta ut beställda kort eller köpa nya. För entré utan årskort gäller 100 kronor/vuxen och 50 kronor/ungdom/pensionär/student.

Curva Nordahl och VM-läktaren är öppna för publik, ingång vid entré 1 som öppnar klockan 15:00.
Man kommer inte kunna att kunna byta läktarsektion under denna match. Supportrar på Curva Nordahl är välkomna till Sportbaren för mat, dryck och värme medan supportrar på VM-läktaren hänvisas till restaurangen på våning 4.

Hos IFK Konferens & Restaurang erbjuds honung och senapsglaserad fläsksida med ingefärssky, äpple, kål och chilidipp som serveras med ungsrostad potatis, sallad och bröd. Pris: 129 kronor, ingen dryck ingår. Boka bord på telefon: 011-21 55 13 eller restaurang@ifknorrkoping.se.

”Finns ingenting roligare än att spela avgörande matcher” 
Isak Pettersson ser fram mot att möta Örebro SK på lördag.

Peking Inifrån (peking.forzafc.football)


Svenska Cupen
IFK Norrköping–Örebro SK
(Östgötaporten)
Lördagen den 3:e mars
Avspark: 16:00
Biljetter: Årskort 2018 eller 100 kronor/vuxen 50 kronor/Ungdom/Pensionär/Student