27 April, 2018

”Har en del frågetecken – fattar beslut först imorgon”

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson inför matchen mot Trelleborgs FF.


En av Allsvenskans nygamla bekantskaper gästar Östgötaporten på söndag när IFK Norrköping tar emot Trelleborgs FF.
  –Våra förväntningar in i matchen kommer att bli avgörande, säger Jens Gustafsson.


Assisterande tränaren Magnus Andersson hade lagt skorna på hyllan men gjorde en blixtcomeback och spelade 90 minuter i backlinjen i förlustmatchen mot Kalmar FF senast. Anledningen var att avstängde Lasse Nielsen och skadade Dennis Hadzikadunic saknades. Båda beräknas dock vara tillbaka på söndag för ett Trelleborg som jagar säsongens första trepoängare.
  –Dom har gjort en jättetuff resa med en rejäl styrka och många hårt arbetande människor i föreningen, säger Jens Gustafsson.

Trelleborgs FF var nämligen ett mål från att åka ur division I. Nu försöker de fylla ut den allsvenska kostymen på nytt efter att ha besegrat Jönköpings Södra i kvalspelet under senhösten.
  –De var väldigt stabila i Superettan. De har många erfarna och duktiga spelare och jag är inte så förvånad att de tog klivet upp i Allsvenskan, säger Jens Gustafsson.Från division I till Allsvenskan, allt detta i tränare Patrick Winqvists första uppdrag på seniornivå.
  –Vi har gått utbildningar tillsammans så jag har lite koll. Han har sin tränarfostran i Malmö och det är väl mycket av det som präglar hans sätt att agera och utbilda spelarna i Trelleborg också. Han har gjort det väldigt bra.

Lagen möttes under försäsongen på Östgötaporten. Matchen slutade 4–1 och IFK Norrköping gjorde alla sina mål inom loppet av 30 minuter.
  –Den matchen kommer inte att hjälpa oss nu. Nu är det en ny fajt och tre poäng på spel, så det är nu det gäller, säger Jens Gustafsson.

IFK Norrköpings manager summerar en rörig vecka som störts av sjukdomar och skavanker. Spelare som missat och avbrutit träningar.
  –Vi har en del frågetecken men beslut om vilka som står över eller inte fattar vi först imorgon.

IFK Norrköping har spelat tre matcher på hemmamark och har maximala nio poäng. Senast besegrades IK Sirius med uddamålet.
 –Förväntningarna har tyngt oss litegrann i matcherna. Vi har gått ut och trott att vi ska spela en viss fotboll och att vi ska göra på ett visst sätt. Men vi möter andra allsvenska lag som gör allt för att stoppa det, då är det väldigt viktigt att vi förstår att vi behöver spela en fotboll som är vägvinnande, att vi gör en arbetsinsats som är vägvinnande, säger Jens Gustafsson.

Han lyfter fram duellspelet och kroppspråket i andra halvlek som avgörande detaljer i matchen mot IK Sirius.
 –Det är mest det som vi pratar om just nu, för jag är rätt säker på att det blev avgörande i andra halvlek att vi släppte löss och körde. Våra förväntningar in i matchen kommer att bli avgörande.

IFK Play (ifkplay.solidtango.com)


Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Allsvenskan (6:30)
IFK Norrköping–Trelleborgs FF
ifknorrkoping.ebiljett.nu
Söndagen den 29/4 klockan 17:30
Östgötaporten