13 April, 2018

”Har du tagit dig så långt har du en oerhörd drivkraft”

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson inför söndagens match mot Kalmar FF.


IFK Norrköping har plockat fram tävlingsskallarna i veckan.
  –Vi tycker inte om att förlora och vill ta oss fram, även i träning, säger Jens Gustafsson.


IFK Norrköpings manager passade på att träna lite hårdare och även spela internmatcher när laget fick en dryg vecka mellan Örebro SK och Kalmar FF.
  –Vi har kunnat jobba med vår träning på ett annat sätt och spelarna har fått mäta sig lite med varandra. Har du tagit dig så långt som de här spelarna har gjort så har du en oerhörd drivkraft och vilja att vinna. De tycker inte om att förlora och vill ta sig fram, även i träning, säger Jens Gustafsson.

Kalmar FF hemmaslog IF Elfsborg med uddamålet i den senaste omgången då IFK Norrköping spelade 1–1 i Örebro.
  –De gjorde en bra match, framförallt första halvtimmen. Det är en tuff match mot ett välorganiserat, erfaret och rutinerat Kalmar.

Lagen spelade mot varandra två veckor före den allsvenska premiären. Då blev det 1–1 på Gasten, ett stenkast från Guldfågeln Arena.
  –Kalmar är tuffa att ha att göra med, duktiga i försvarsspelet och i djupledsspelet. Det blir en tuff fajt, säger Jens Gustafsson.

Eric Smith är tillbaka i bättre och bättre slag efter skadan som höll honom borta från planen i slutet av mars. På skadelistan finns sedan tidigare David Mitov Nilsson och Andreas Blomqvist.

IFK Play (ifkplay.solidtango.com)


Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Allsvenskan (3:30)
IFK Norrköping–Kalmar FF
ifknorrkoping.ebiljett.nu
Söndagen den 15/4 klockan 15:00
Östgötaporten