06 February, 2018

“Handlar om att komma igång och få lite flås i kroppen”

Nytt kryss stänger The Atlantic Cup och vi kan summera en nyttig vistelse i Portugal.


Albufeira
The Atlantic Cup är över. IFK Norrköping besegrade irländska Shamrock Rovers i ännu en straffläggning.
   –Inte okej att det blev kryss, sa Simon Thern efter 1–1 (5–2, e.str).


IFK Norrköping kopplade tidigt grepp om matchen och öppnade fina ytor bakom den irländska försvarslinjen med väl avvägda löpningar och spelvändningar.

Ledningsmålet pillade Kalle Holmberg in efter att Andreas Johansson frisatt David Moberg Karlsson som assisterade osjälviskt. Kort efter det slog Shamrocks Gary Shaw till Eric Smith i ansiktet och visades rött kort.
  –Vi är ett klart mycket bättre lag och hade ett possession som var, jag vet inte, 80 procent? Om det räcker. Det är inte okej att det blir kryss, sa Simon Thern.

 
Foto: Eivor Eriksen | The Atlantic Cup

IFK Norrköping lyckades inte utöka. Istället fick Sean Boyd boll och läge till skänks och tryckte in kvitteringen med ett fint skott som dök ner under ribban.
  –Att släppa in mål på det sättet, sånt måste bort. Det handlar om att vinna fotbollsmatcher och man kan trilla boll jättebra men i slutändan är det resultatet som räknas. Jag tycker vi måste visa lite mer jävlar-anamma till att vinna matcher, så jag är delad, jag tycker vi spelade hyfsat – sedan är dom som dom är, det är inget vi kan påverka – att de är väldigt fysiska, står lågt och inte låter oss spela genom. Vi fick komma runt på kanterna och skapade inte jättemycket chanser, det finns lite att jobba på tycker jag nog.

Bästa chansen presterade Jordan Larsson när han tryckte iväg ett skott som Shamrocks målvakt gjorde en vass enhandsparad på uppe vid klykan. Alexander Jakobsen nickade in returen men stod offside.
  –Sedan ska man inte stirra sig blind på resultat, det här handlar om att komma igång och få lite flås i kroppen. Det har varit skönt att få spela lite matcher, för egen del framförallt, jag har varit borta ett tag från fotbollen och inte spelat matcher sedan oktober egentligen. Det känns skönt att ha fått tre matcher från start här nu och få närma sig den riktiga tävlingssäsongen.

Den som börjar med Svenska Cupen där IFK Norrköping tar emot Helsingborgs IF på Östgötaporten lördagen den 17:e februari.
  –Mitt gamla lag. Ska blir roligt att få möta dom igen, det blir en härlig start, säger Simon Thern.


Foto: Eivor Eriksen | The Atlantic Cup

1–1 innebär straffläggning i The Atlantic Cup – och dags för David Mitov Nilsson att skina. Första matchen mot Beijing Guan FC räddade han två av fyra – den här gången lät han det inte ens gå så långt. I tredje rundan knep han sin andra boll, vilket resulterade i seger när Daniel Sjölund, Jordan Larsson, Alexander Jakobsen och Felix Bengtsson alla satte sina.
   –Man får gå mycket på magkänsla, det känns bra när straffarna är på gång. Det är så klart skönt att nypa, det sänder ut bra signaler och stressar förhoppningsvis andra lag i Allsvenskan framöver, sa David Mitov Nilsson.

Peking Inifrån (peking.forzafc.football)


IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson tyckte att utvisningen i början av matchen förryckte händelseförloppet.
   –Vi var bra i första halvlek men det blev svårspelat i andra med motvind och en hoppig plan. Vi hade behövt lite mer flyt i vårt passningsspel för att slå sönder den tuffa mur som de satte upp, det lyckades vi inte med.

Allt som allt kan han summera ett nyttigt och givande match- och träningsläger på Algarvekusten när IFK Norrköping nu vänder hem mot Östgötaporten utan några allvarliga skavanker.
   –Jag har inte förväntat mig några otroliga "aha-upplevelser". Många har stärkt sina aktier och vunnit förtroende hos sina medspelare och för varandra, det är väldigt viktigt. Lägret har varit väldigt bra, tre helt OK matcher och vi ser att vi har bra kvalité i laget. Vi behöver bli lite bättre i våra samarbeten, bättre i djupled och sista tredjedelen i anfallsspelet. Försvarsmässigt tycker jag att det har sett bra ut överlag.

Nästa uppgift för IFK Norrköping är träningsmatchen mot Jönköpings Södra IF hemma på Östgötaporten tisdagen den 13:e februari klockan 16:00.

 
Foto: Eivor Eriksen | The Atlantic Cup

Se allt matchsnack i Peking Inifrån (peking.forzafc.football)


Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

The Atlantic Cup
IFK Norrköping–Shamrock Rovers FC 1–1 (5–2 e.str)
Estádio da Nora
Målen: 1–0 (10) Kalle Holmberg (pass David Moberg Karlsson) 1–1 (65)
Utvisning, Shamrock: Gary Shaw (18)
IFK-laget: 91. David Mitov Nilsson – 5. Lars Krogh Gerson (60’ 13. Alfons Sampsted), 4. Andreas Johansson (45’ 25. Filip Dagerstål), 3. Jón Gudni Fjóluson (45’ 20. Daniel Sjölund) – 6. Linus Wahlqvist (45’ 23. Ian Smith), 21. Simon Thern (60’ 30. Felix Bengtsson), 14. Eric Smith, 8. Gudmundur Thórarinsson – 11. David Moberg Karlsson (60’ 2. Hampus Lönn), 17. Kalle Holmberg (45’ 70. Alexander Jakobsen), 19. Jordan Larsson