04 July, 2018

”Han har hela sitt DNA, hela sitt hjärta i IFK Norrköping”

IFK Norrköpings manager och ordförande om värvningen av Alexander Fransson.


Alexander Fransson är tillbaka i IFK Norrköping. En drömvärvning på alla plan. "En värvning som är lite för bra för att vara sann", säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.

Två och ett halvt år efter SM-guldet 2015 återvänder han till Norrköping och IFK. Alexander Fransson har hunnit göra landslagsdebut och spela OS för Sverige, han har vunnit titlar och spelat i Champions League med den euroepiska mästarklubben FC Basel – och han är bara 24 år gammal.
  Där har ni en del av förklaringen till citatet i ingressen.
  –Det är jackpott på alla plan. En fantastiskt duktig fotbollsspelare som har mycket, mycket mer att ge och kommer bli ännu bättre. Hela staden och klubben har gjort det möjligt genom vårt sätt att marknadsföra IFK och Norrköping och se till så att det är attraktivt att komma hem igen. Det ska alla känna sig betydelsefulla i, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.Alexander Fransson har en självklar ödmjukhet i sig, han tar alltid det hårda jobbet och sätter laget främst.
  –Så har han unika egenskaper som är svåra att hitta. Kvickheten i fötterna och förmågan att ta sig förbi spelare. Hans offensiv och defensiv, det är väldigt många aspekter som spelar in men det är viktigt att poängtera att vi kommer fortsätta jobba stentufft och ”Alle” behöver tid för att komma tillbaka dit han ska vara och ta sats för att bli ännu bättre. Vi ska inte lägga för mycket tyngd på hans axlar.

IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt:
  –En drömvärvning vill jag påstå. Kanske den bästa spelaren som vi har kunnat värva till IFK Norrköping under mina år. En landslagsman, 24 årgammal som har mycket kvar att ge på fotbollsplan. En högkaratig klasspelare som kommer bidra till IFK Norrköpings fortsatta sportsliga utveckling.

Allsvenskan väntar runt knuten. IFK Norrköping återstartar borta mot Djurgården på söndag innan hemmamatchen mot BK Häcken (15:e juli) då det svenska transferfönstret öppnar och Alexander Fransson förhoppningsvis är spelklar.

IFK Norrköping återstartar som tabelltrea, tre poäng bakom ledande Hammarby.
  –Kittlande. Vi är definitivt med och med den här förstärkningen samtidigt som vi får spela in laget bättre och Jens (Gustafsson) får lite mer tid så kan det bära långt, säger Peter Hunt.
   Vad skickar det här för signaler till fotbollssverige tror du?
   –Det får vi väl se men jag tycker att det ger starka signaler. Jag tror att många andra toppklubbar hade velat värva ”Alle” men han har hela sitt DNA, hela sitt hjärta i IFK Norrköping. Jag tror att IFK kommer att ses med respekt.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Foto: K-G Z Fougstedt Bildbyrån