02 December, 2014

Här är IFK Norrköpings nye målvaktstränare

Maths Elfvendal tar över efter Andreas Lindberg.

 

IFK Norrköping har en ny målvaktstränare.
   –Det känns både kul och inspirerande, en härlig utmaning, säger Maths Elfvendal som redan har rivstartat sitt nya arbete.

 

Från början är han från IF Älgarna i Härnösand, samma klubb som IFK:s målvaktslegendar Bengt ”Zamora” Nyholm.

Senast var han i Umeå. FC och IK. 

Maths Elfvendal är en gammal målvakt – men en ung målvaktstränare. När spelarkarriären tog slut efter en sjätte knäoperation sadlade han om.

 

Det pedagogiska och analytiska intresset har alltid funnits. Färdig med studierna till gymnasielärare och med den högsta målvaktstränarutbildningen i Sverige (Advanced) tar han nu över som målvaktstränare på Nya Parken.
   –Jättekul. Vi får ett helhetsgrepp som känns nytt och spännande. Maths har de fotbollsmässiga och personliga egenskaperna som vi sökte när vi letade efter en ersättare till Andreas Lindberg, säger IFK Norrköpings manager Janne Andersson.

 

Utöver det huvudsakliga uppdraget i A-truppen kommer Maths Elfvendal att ha ett övergripande ansvar för målvaktsträningen på ungdomssidan samt i fotbollsgymnasiet.
   –Det gäller träningen på planen för de äldre ungdomarna samt att stötta och koordinera träningen i de yngre ungdomslagen. Karriärövergången från ungdoms- till seniorfotboll är svår. I det här får vi en konkurrensfördel som kommer bli stark och vi är nöjda över att vi lyckats sy ihop en helhetslösning, säger Daniel Bäckström, Barn- och ungdomsmanager.

 

Se intervjun med Maths Elfvendal på IFK Play (länk).

 

Maths Elfvendal
Ålder:
27 år.
Från: Härnösand.
Aktuell: Ny målvaktstränare i IFK Norrköping.
Klubbar som spelare: IF Älgarna och Umeå FC.
Som tränare: Umeå FC och Umeå IK.

 

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se