31 October, 2018

”Gudis” retur gav viktiga poäng i toppstriden

Gudi: “Jag kom fram bra på returen”.


VÄLLINGBY
På returen var han snabbt framme och rullade in bollen. Guðmundur Þórarinsson blev IFK:s hjälte när BP besegrades.
   – En skön känsla med tre poäng i en väldigt tuff bortamatch, tyckte glade ”Gudi” efter 1–0 på Grimsta IP.


Med lite mer än timmen spelad drog inhoppande Jordan Larsson på en löpning in i straffområdet. Han hittade David Moberg Karlsson snett bakåt som drog till ett hårt skott.

   Bollen satt i innerstolpen och på returen bredsidade Guðmundur Þórarinsson iskallt in den förbi Nikola Petric mot det bortre hörnet.
   Det jublades friskt med de tillresta supportrarna och glädjen var stor.
   – Jag kom fram på returen och fick in ett viktigt mål, log ”Gudi”.
   Islänningen passade också på att hylla ”DMK”.
   – Vi vet ju alla hur skicklig Moberg är i dom lägena. Han kanske ska göra så oftare när han kommer in så att följa med in i boxen, menade IFK-hjälten.


"DMK" avlossade ett flertal skott och var inblandad i matchens enda fullträff.

För övrigt var det en tuff bortamatch för IFK där Brommapojkarna under långa stunder pressade på och hotade med farliga chanser.
   – De fick skicka in sina bollar och kom j-vligt lätt upp i planen och kunde slå inlägg som blev jobbiga. De kom till lite halvlägen och några lägen som de faktiskt kunde göra mål på. Jag skulle säga att vi genomförde första 70 bra, men sen får vi inte gå ner oss så mycket som vi gjorde på slutet, analyserade ”Gudi”.
   BP visade kvaliteter och bjöd upp till kamp.
   – Jo, absolut. De var hyfsat bra med bollen och så har spelare som kan spela bra fotboll, men jag tycker fortfarande det är så stor klasskillnad mellan lagen att vi ska klara det ännu bättre. Det räcker att en börjar tvivla på det. Då blir det jobbigt för resten av laget. Det är viktigt att vi fortsätter spela vårt spel, för det är då vi är bäst, svarade Þórarinsson.


Alexander Fransson var stark i mittens rike och sod för en fin insats.

Är det extra skönt att vinna på ett sådant här sätt när man är tillbakapressade?
   – Jo, alltså. Den var jätteskön. Det är ju som alla vet slutet av säsongen och viktiga matcher vi har kvar. Det var en tuff bortamatch: Vi är vana att få jättestöd hemma, men vi fick med oss ett stöd här också som var jätteviktigt för oss, svarade ”Gudi”.
   Vinsten säkrade också spel i Europa nästa år.
   I vilken form är dock ej klart.
   Men faktum är att kampen om guldstriden fortfarande lever.


Kapten Andreas Johansson firar ordentligt med de tillresta IFK-supportrarna.

– Känslan är att vi fick med oss viktiga tre poäng och fick betalt för det idag och höll huvudet kallt. Jätteskönt. Jag tar med mig tre poäng att jag gjorde mål, det är inte så ofta det händer, sa ”Gudi” glatt.
   På söndag avslutas Allsvenskan 2018 på hemmaplan när Örebro gästar.

Matchfakta: IF Brommapojkarna – IFK Norrköping 0 – 1 (0 – 0)

Målet: 0–1 (62) Guðmundur Þórarinsson.
Varningar, BP: -. IFK: Andreas Johansson (31).
Domare: Kaspar Sjöberg, Malmö.
Publik: 1 234.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): Isak Pettersson – Henrik Castegren (28), Andreas Johansson, Filip Dagerstål – Lars Krogh Gerson (80), Alexander Fransson, Simon Thern, Guðmundur Þórarinsson – David Moberg Karlsson, Kalle Holmberg, Simon Skrabb (61).
Avbytare: Gustav Jansson (mv), Kasper Larsen (28), Johannes Vall (80), Marwan Bazi, Jordan Larsson (61), Daniel Sjölund, Alexander Jakobsen.Text: Jonas Nordholm

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån