15 May, 2017

”Gudi” startade för första gången på sju månader

“Med dom supportrar vi har så kommer vi att bli starka här hemma i år”


Gudmundur Thórarinsson startade sin första match för IFK Norrköping borta mot AFC Eskilstuna. Det var också den första starten på sju månader efter knäskadan.
  –Första gången i min karriär som jag har varit skadad så länge – jätteroligt att vara tillbaka och få spela fotboll igen, säger han.


”Gudi” startade till vänster på IFK Norrköpings mittfält och hade ett finger med i speluppbyggnaden vid Niclas Eliassons fina 1–0-mål.
  –Kanske inte en van position för mig men jag får lov att vandra runt lite på planen och hitta ytor att få bollen i, säger han efter måndagens träningspass.
  –Oavsett vilken position jag har så tycker jag det är jätteroligt att spela fotboll – så det kändes fint dom minuterna.
Hur kändes kroppen efter en dryg timmas spel?
   –Otroligt bra faktiskt. Jag har försökt hålla mig i form under tiden jag var skadad. Jag var trött direkt efter matchen men idag känner jag mig frisk igen och knät är på plats så det är fantastiskt.
Hur går tankarna inför tisdagskvällens match mot Kalmar FF?
   –Jag gläder mig. En fin match som ska bli väldigt rolig att spela. Med dom supportrar vi har så blir vi starka här hemma i år. Även om det har varit lite tufft de senaste matcherna så kommer vi att få det på plats och då blir vi väldigt goa här hemma. Alla matcher i Allsvenskan är tuffa och jämna men vi vill självklart försöka ta en säker seger imorgon.

Se hela inslaget i IFK PLAY http://ifkplay.solidtango.com


Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se