03 March, 2018

”Går det inte att spela bra får man kriga för varandra”

Matchrapport: Cupsorti när Örebro SK kvitterade två gånger om.


Säsongens spelmässigt bästa period och två fina mål av yttersta klass.
Då: kvartsfinal.
En stänkare av Filip Rogic på övertid.
Sen: cupsorti.
  –En jättestor besvikelse att vi inte klarade att hålla hela vägen ut, sa Jens Gustafsson efter 2–2 (0–0) mot Örebro SK.


Verkligheten kom till slut ifatt IFK Norrköping och drömmarna om en ny cupfinal. Efter Andreas Johanssons 1–1 mot Helsingborgs IF och Jón Gudni Fjólusons avgörande i Tvååker var det så IFK Norrköpings tur att stå på fel sida om stopptiden.

0–0 efter en ganska intetsägande första halvlek. Sedan kopplade IFK Norrköping på.
  –Vi var barskrapade på målchanser och inte så självklara som vi ska vara här, sa IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.

Peking Inifrån (peking.forzafc.football)


David Moberg Karlsson skarvpricknicklobbade in 1–0 till IFK Norrköping i 57:e minuten men fick till arenans förtret se Nahir Besara vobbla in kvitteringen från distans minuten efteråt.

Kalle Holmberg lyfte in 2–1 med vänstern i den 82:e minuten och då var IFK Norrköping i kvartsfinal.
  –Vi var inte bra idag men hade med oss ett resultat till slutkampen. Tyvärr lyckades vi inte hålla utan släppte in en balja i slutet, det är jättetungt så klart. Vi ville spela bra men när det inte går får man kriga och jobba för varandra. Jag tycker att vi gjorde det i andra och visade att vi ville vara med och slåss om en kvartsfinal, sa han.

Filip Rogic snodde rampljuset från Kalle och Örebro SK tog kvartsfinalplatsen före både IFK Norrköping och Helsingborgs IF – alla tre hamnade på samma slutpoäng (5) i gruppspelet.
  –En chans på en titel och en Europaplats som försvann, så klart att det är tungt, sa Linus Wahlqvist som tog ett kliv bakåt i banan och in i den centrala trebackslinjen till dagens match.
  –Jag spelar där Jens (Gustafsson) sätter mig och det har varit ”wing” till en början och ni några träningar och en match här. Jag tycker att det kändes ganska okej, det är väl där (här) jag ser mig själv som bäst egentligen.

 
Ian Smith gjorde tävlingsdebut från start för IFK Norrköping.

Inte mycket annat att göra då – än att ta sikte på allsvensk premiär mot BP hemma på Östgötaporten den 2:e april (du har väl köpt ditt årskort?):
  –Så är det, vi har mycket att jobba på, jag har hopp om en bra säsong, sa Linus Wahlqvist.

För IFK Norrköping väntar nu träningsmatcher mot Trelleborgs FF och Kalmar FF, håll utkik på hemsidan för ytterligare speldag/tid och information kommande vecka.

Se allt matchsnack efter cupsortin i Peking Inifrån (peking.forzafc.football)

Text av
Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

 

Svenska Cupen 3:3 (Östgötaporten)
IFK Norrköping–Örebro SK 2–2 (0–0)
Målen:
1–0 (57) David Moberg Karlsson 1–1 (58) Nahir Besara 2¬–1 (82) Kalle Holmberg 2–2 (90) Filip Rogic
IFK-laget: 1. Isak Pettersson – 6. Linus Wahlqvist, 4. Andreas Johansson ©, 3. Jón Gudni Fjóluson – 23. Ian Smith (63’ 19. Jordan Larsson), 21. Simon Thern, 14. Eric Smith (65’ 20. Daniel Sjölund), 9. Johannes Vall – 11. David Moberg Karlsson (85’ 5. Lars Krogh Gerson), 17. Kalle Holmberg, 10. Alexander Jakobsen
Ej använda avbytare: 29. Julius Lindgren (mv), 13. Alfons Sampsted, 18. Arnór Sigurdsson, 25. Filip Dagerstål
Domare: Glenn Nyberg (Fredrik Klyver, Jonas Bäcklund) 4:e domare: Paul Shamoun