23 March, 2018

Gahnström: “Två riktigt bra motstånd - det blir svettiga uppgifter för oss”

IFK Norrköping dam matchar dubbelt i helgen.

 

Dubbla matcher under förra helgens träningsläger, ytterligare en träningsvecka och två division 1-motstånd lördag och söndag – IFK Norrköping Dam växlar upp mer ju närmare serien de kommer.

   –Vi måste kunna matcha så många spelare som möjligt och det kommer vara dubbelmatcher i slutet av försäsongen. Vi möter två riktigt bra motstånd i helgen, säger huvudtränare Anders Gahnström.

 

IFK Dam vände hemåt till Östgötaporten med ett kryss och en vinst i bagaget från Kalmar förra helgen. Ett bra och lyckat läget, summerar Anders.

   –Det var ett perfekt tillfälle att lägga tid på att lära känna varandra. Men också utrymme för teoripass och prata om hur vi vill spela och hur vi ska bete oss.

   På lördagen spelade de 0–0 mot Färjestadens GoIF.

   Eller försökte åtminstone.

   –Det kom en snökanon precis innan matchen som ställde till det rejält. När matchen väl kom igång kom det en hagelskur istället. Det var en "fotbollsmatch" på snö och det hala underlaget gjorde a tt det var väldigt svårspelat och obehagligt med tanke på skaderisken. Vi försökte att rulla boll men det var svårt att få grepp på både underlaget och bollen. Det är svårt att dra för stora analyser.

 

På söndagen var vädret desto bättre. Mot IFK Kalmars F19-lag blev det en urladdning som lika gärna kunde slutat med större siffror än 9–1.

   –Det var klasskillnad. Vi hade lite olika målskyttar och höll en tight defensiv så vi ska inte ta bort något från vår insats – vi gjorde en bra match. En bra genomkörare där vi fick äga mycket boll.

   Vad tar ni med er från lägret?

   –Att vi fick med alla tjejer vilket kändes väldigt viktigt i team building-syfte. Det var många teoripass, inkilning av de nya spelarna och mycket skratt. Det var en bra nivå, säger Anders.

 

Till helgen väntar två nya matcher.

   Västeråslaget BK30 borta på lördag.

   Sörmländska DFK Värmbol hemma på söndag.

   –Två riktigt bra motstånd. Vi åker iväg med ett gäng till Västerås och BK30. På söndag möter vi en nykomling – ett Värmbol som är en av få division 1-lag i området vilket gör att det kanske blev lite lättare för dem att få ihop en vass trupp. Det blir svettiga uppgifter för oss, säger Anders Gahnström.

 

Jimmy Åkesson

jimmy.a.akesson@gmail.com

 

Träningsmatch

BK30–IFK Norrköping Dam

Solid Park Arena

Lördagen den 24:e mars

Avspark: 12:00

 

IFK-laget: Ida Lindell, Irma Cajlakovic, Rebecca Stigenhed, Selma Cajlakovic, Clara Flenhagen, Jonna Andersson, Filippa Sjöberg, Emilia Larsson, Maja Lundman, Amanda Nordlie, Lovisa Gustafsson, Tove Werner, Alma Ekberg, Tanya Näsman.

 

Träningsmatch

IFK Norrköping Dam–DFK Värmbol

Östgötaporten

Söndagen den 25:e mars

Avspark: 14:30

Fri entré

 

IFK-laget: Mimmi Pellny, Alma Ekdal, Kelsey Barton, Tilda Lundström, Nellie Ählman, Ida Andersson, Lina Larsson, Beatrice Norén, Vera Fridh, Amanda Källenbom, My Cato, Vanessa Karagöl, Saga Palffy, Tanya Näsman,