23 February, 2018

”Gäller att vara beredd i huvudet från början”

Senaste nytt och uppsnack inför Tvååkers IF–IFK Norrköping.


Tvååkers IF huserar i division I till vardags. Nu får de mäta sig mot allsvenskt motstånd i Svenska Cupens gruppspel.
  –Om de vill smälla på så får vi stå upp i närkampsspelet – det gäller att göra jobbet, säger Linus Wahlqvist.


Örebro SK hade en tuffare match än siffrorna 3–0 visar i premiäromgången då IFK Norrköping samtidigt spelade 1–1 mot Helsingborgs IF.
  –En svår match vi ställs inför, det gäller att vara beredd i huvudet från början, säger Linus Wahlqvist inför den andra rundan i gruppspelet.
  –Vi får vara beredda på att vi kommer till en plan där det blåser väldigt mycket och är kallt. Vi möter ett lag som är fysiskt starka och var riktigt bra mot Örebro och hade chanser att göra mål.

Peking Inifrån (peking.forzafc.football)


IFK Norrköping har blivit varnat. Bandet från Övrevi visar ett fysiskt lag, lett av Mattias Lindström, som gillar att kräma i från tårna.
   –Om de vill smälla på så får vi stå upp i närkampsspelet – det gäller att göra jobbet. Vi vill göra en bra prestation och få med oss tre poäng, det är viktigt att få självförtroende i de här matcherna.

Jens Gustafsson mönstrar samma matchtrupp som senast mot Helsingborg och hissar också han ett varningens finger för att Tvååker bjöd upp till kamp mot ÖSK.
   –Man ska komma ihåg att deras (ÖSK:s) två sista mål kom nästan på övertid båda två, så det var en jämnare match en siffrorna visade, säger han.
Helsingborg.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

IFK Norrköpings matchtrupp: Isak Pettersson, David Mitov Nilsson, Lars Krogh Gerson, Linus Wahlqvist, Andreas Johansson, Alfons Sampsted, Daniel Sjölund, Filip Dagerstål, Jón Gudni Fjóluson, Simon Thern, Arnór Sigurdsson, Jordan Larsson, Eric Smith, Alexander Jakobsen, Kalle Holmberg, Gudmundur Thórarinsson, David Moberg Karlsson och Ian Smith

Svenska Cupen
Tvååkers IF–IFK Norrköping
(Övrevi)
Lördagen den 24:e februari
Avspark: 14:00
TV: Cmore