13 July, 2017

“Fruktansvärt kul att vara tillbaka på planen”

Mitov Nilsson spelade från start för första gången på 15 månader.

 

Först ett benbrott och därefter en skadad hand. Inför kvällens match hade det gått över ett år sedan David Mitov Nilsson senast spelade från start. Mot FK Trakai fanns han åter med från början.

   –Det känns surrealistiskt att man står där och spelar igen i en Europa League-match. Det är häftigt, sa David utanför omklädningsrummet efter matchen.

 

Målvakten har varit igång och tränat i drygt två månader och har också hunnit med ett par matcher i U21. I kväll var han tillbaka mellan stolparna.

   2–1 menar han är ett lite osäkert resultat att ta med sig inför returen.

   –Det är klart att det är bra att vi vinner men kanske inte det resultatet vi hoppades på. Vi kunde fått in ett par bollar till samtidigt som vi kanske borde hållit nollan också för att få ett bättre utgångsläge. Men vi vann matchen och vi är i förarsätet, summerade David.

   15 månader har gått sedan han senast startade.

   Hur mycket han längtat efter att spela fotboll?

   –Jättemycket. Så fort man blev redo för att träna vill man spela. Sedan har det tagit en vis tid att komma i form. Men det är fruktansvärt kul att vara tillbaka på planen.

   "Sveriges bästa målvakt" ekade från hemmafansen i såväl den första som den andra halvleken.

   –Det var efterlängtat och skönt med stödet från alla fans, log David.

 

Gästerna från Litauen skapade inte mer än fyra målchanser på hela matchen. Det blev en ganska lugn återkomst för David.

   Kanske är det då ännu viktigare att behålla fokus.

   –Det blir mycket att prata och hålla igång på annat sätt. Sedan måste man vara med när det väl händer någonting. Det var inga jätteofarliga spelare, de hade kvalitet där framme. Man får passa upp och se upp och inte ge dem för mycket utrymme, sa han.

   Vad säger du om din egen insats?

   –Godkänt. Det är klart att det inte är kul att släppa in mål. Det var inte så mycket att göra och jag försökte göra allt jag fick så gott jag kunde.

   Det blev trots allt en fin sommarkväll på Östgötaporten.

   –Det var jättehärliga förutsättningar för att spela. Varmt i luften, lite skugga och fuktigt i gräset. En perfekt kväll att spela fotboll, sa David Mitov Nilsson.

 

Jimmy Åkesson

jimmy.akesson@ifknorrkoping.se

 

Foto

Johanna Lundberg/Bildbyrån