13 February, 2018

”Fotbollsplanen ska hålla sin toppform länge”

Den senaste utvecklingen inom konstgräs kommer till Östgötaporten.


IFK Norrköping har tecknat ett avtal om att anlägga en ny konstgräsmatta samt en ny platslagd pad på Östgötaporten.
  –Vi är glada över att ha tecknat ett samarbetsavtal med KSAB Konstgräs och deras konstgräsproducent AstroTurf, säger IFK Norrköpings koncern-VD David Bergström.


Med den nya mattan så kommer IFK Norrköping att få ta del av den senaste utvecklingen inom konstgräs och mattan som läggs på Östgötaporten är den mest utvecklade mattan från leverantören. Gräset har mycket högt fiberinnehåll, vilket borgar för hållbarhet, både i spelegenskaper och material.

AstroTurf ingår i Sportsgroup som är världens största företag inom sportsunderlag. AstroTurf har en stor erfarenhet av konstgräsmattor och innehar alla produktionsleden själva. AstroTurf var den första professionella konstgräsmattan som lades i Houston 1965.
  –KSAB har sedan tidigare installerat bevattningen på arenan, så vi känner oss hemma här. För oss är det viktigt med långa och täta samarbeten. Att installera ett fotbollssystem är bara en del av jobbet, sen ska vi tillsammans med klubben ta ansvaret för att planen ska hålla sin toppform länge. Kravet från IFK Norrköping var att få en plan för proffsspel med ett hållbart upplägg och det kommer klubben att få, säger projektledare Patric Sjöblom.