19 June, 2017

Filip tror på Sverige inför EM-matchen mot Polen

”Ska bli jättehäftigt – förra matchen var det helt magiskt”


IFK-duon Linus Wahlqvist och Filip Dagerstål spelade båda 90 minuter i backlinjen i EM-premiären mot England (0–0). Ikväll väntar värdnationen Polen i gruppspelet.
  –En bra premiär – trots att vi inte fick tre poäng, säger Filip Dagerstål till svenskfotboll.com.


Filip Dagerstål har fått mycket beröm för sin insats i premiären.
  –Självklart jättekul. Personligen tycker jag att hela laget gjorde ett bra jobb. Jag bryr mig inte så mycket… Eller det är klart att jag vill att det ska gå bra för mig men hellre att det går bra för laget. Jag tycker att vi gjorde en bra prestation som lag, säger han.

Den gula väggen och de svenska supportrarna på plats har också hyllats för sitt engagemang.
  –Första matchen var det helt magiskt och jag tror att det kommer vara lika bra igen ikväll. Jag tror vi kommer att vinna matchen på läktaren också, säger Filip som har en hel del bekanta ansikten på plats.
  –Rätt många vänner, släkt och familj. Flickvän, brorsa, morsa och farsa så det är skoj att dom har tagit sig hit och är med och stöttar på plats.

Matchen mot Polen då? Avsparken är klockan 20:45 och den sänds i Kanal 5 och Dplay.
  –Det känns jättespännande. England var en bra premiär för vår del trots att vi inte fick med oss tre poäng. Vi är nöjda med delar i vårt spel och ska försöka ta med oss det in i nästa match. Samtidigt finns det saker vi kan förbättra, säger Filip Dagerstål.

Se hela intervjun på svenskfotboll.com

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se