17 June, 2018

Femte raka trepoängaren mot Sjömarken

“En kontrollerad seger”

 

Favoritskapet låg på gästerna från Östergötland och såg också till att plocka med sig alla tre poäng hem från Idrottsgården i Borås.

   –Defensivt gör vi en ruggigt bra match. Jag har berömt svaret försvaret ett par matchen i rad och jag får fortsätta med det säger huvudtränare Anders Gahnström.

 

En fin anläggning och en otroligt fin naturgräsplan var det som mötte IFK Norrköping dam när de klev av bussen. När Johan Seger väl blåste igång matchen var det bortalaget som tog tag i den berömda taktpinnen.

   Matchen kunde varit avgjord redan efter 20 minuter om IFK dam hade haft marginalerna med sig.

   –Deras målvakt gör några svettiga räddningar och vi har ett par skott strax utanför, säger Anders.

   1–0 kom efter en kvart. En fast situation gav en retur på mållinjen. Där stod Amanda Nordlie och tryckte in ledningsmålet.

   Ett resultat som stod sig till pausvilan. Då hade IFK dam för en period tröttnat något och släppt in hemmalaget något i matchen.

   –I halvtid pratade vi om att dra upp tempot och öka pressen. Det korrigerade vi och i andra halvlek har vi rätt så mycket boll på deras planhalva, sa Anders.

 

Därför blev de andra 45 minuterna en mer kontrollerad historia.

   2–0 kom efter en friläge där IFK dam snyggt spelat sig fram. Väl fri med målvakten gjorde Alma Sjödahl inga misstag och placerade in bollen utan problem.

   Lovisa Gustafsson fullbordade segern med sex minuter kvar. Inlägget från anfallaren träffade en hemmaförsvarare i bakhuvudet och letade sig in i nätmaskorna.

   Hur skulle du beskriva er insats?

   –Den var bra över 90 minuter. Det är inte lätt att komma till de här matcherna och leverera när man ska vara favorit. Det gör vi gång på gång nu vilket är både kul och skönt. Emilia Larsson var avstängd och det innebar vissa taktiska förändringar och att vissa spelare fick spela på andra positioner. Det gjorde det lite annorlunda, sa Anders.

   En ny nolla och ett nytt gediget försvarsarbete för IFK Norrköping dam.

   –Det är viktigt även om ett mål i baken kan hända. Det är alltid roligt för utespelarna och framförallt målvakten att få en nolla med sig. Nu när Jitex dragit i från och vi kanske närmar oss under hösten så kan de här målen vara viktiga.

Offensivt visade sig återigen tre olika målskyttar. Även om det var samma som förra helgens seger.

   –Det är ändå många som håller sig framme vilket tyder på en delaktighet i anfallsspelet. Det är kul och jag tycker att det är lätt att säga så, när någon är borta, att någon annan kliver fram och det tycker jag ändå att de gjorde. Det vittnar om en stark trupp, det var många som sprang de där extra metrarna.

 

Under dagen spelade IFK Norrköping dam match i den regionala reservlagsserien. Mot Skövde KIK blev det seger 11–0. I veckan väntar dubbla matcher mot Mariebo IK.

   A-laget på onsdag hemma och reservlagsserien på torsdag borta.

   –Det blir en hektisk vecka eftersom vi hade två matcher ni i helgen. Vi kommer ha två lugna träningar med fokus på återhämtning och förberedelser inför två gånger Mariebo. Vi får tänka oss för lite hur vi tränar med tanke på belastning, säger Anders Gahnström.

 

Jimmy Åkesson

jimmy.a.akesson@gmail.com


Matchfakta

Sjömarkens IF–IFK Norrköping 0–3 (0–1)

Division 1 mellersta Götaland (10:22)

Idrottsgården

Målen: 0–1 (16) Amanda Nordlie, 0–2 (57) Alma Sjödahl, 0–3 (84) Lovisa Gustafsson.

Varningar: SIF: (52) Linnea Herbertsson, (70) Cornelia Andersson. IFK: (60) Irma Cajlakovič.

Domare: Johan Seger, Borås.

IFK-laget: 22. Sabina Robertsson –  24. Irma Cajlakovič (84'16. Kelsey Barton), 4. Rebecca Stigenhed, 20. Selma Cajlakovič – 5. Olivia Lindgren, 12. Tove Werner, 14. Filippa Sjöberg (74' 3. Clara Flenhagen), 7. Amanda Nordlie (84' 9. Ida Andersson), 18. Alma Ekberg – 15. Lovisa Gustafsson, 10. Alma Sjödahl (80' 11. Vanessa Karagöl).

Avbytare: 23. Pernilla Larsson (mv).