29 March, 2018

“Fantastisk känsla – att veta vad som står på spel”

Ifjol gjorde Filip Dagerstål sin premiär i en allsvensk premiär.


IFK Norrköping samlar sig för allsvensk premiär bakom påskhelgen. Idag var alla spelare som haft landslagsuppdrag tillbaka på Östgötaporten.
 –Två bra matcher, två nollor och sex poäng – går inte önska sig mycket mer, säger Filip Dagerstål.


Jón Gudni Fjóluson blev målskytt för Island och Arnór Sigurdsson gjorde sin debut i U21-sammanhang. Ian Smith fick ingen speltid men var kallad till Costa Ricas VM-förberedande A-lag. Lars Krogh Gerson, Alfons Sampsted och så kvartetten som var kallad till U21-landslaget med Filip Dagerstål, Linus Wahlqvist, Jordan Larsson och Eric Smith – som tyvärr fick lämna återbud på grund av skada.

Nere från Turkiet följde våra U21-svenskar genrepet mot Hammarby.
  –Första halvlek var fantastisk i vissa perioder. Vi pressade med våra anfallare, försvarade bra och allt satt. I andra gick vi ner oss lite men att då det där att sitta hela tiden tror jag blir en nyckel för oss för att lyckas, säger Filip Dagerstål.
  Hur har det varit att komma hem och känna att det bara är fyra dagar kvar till allsvensk premiär mot BP?
   –Fantastiskt. Man kan se det olika, vi missade lite i förberedelserna här, men jag väljer att se det positivt. Jag har spelat två matcher, kommit in i det ännu mer och känner mig verkligen redo att göra en bra match på måndag.

Förra året gjorde Filip Dagerstål sin premiär i en allsvensk premiär när han fick förtroendet från start mot Hammarby.
  –Självklart finns en viss nervositet men den tycker jag bara är skön. Då vet man att man är fokuserad, att man har huvudet på rätt plats… att man är redo helt enkelt. När man går ut till uppvärmningen släpper den. Då är det en fantastisk känsla att bara vara på planen och veta vad som står på spel.

 

Framför fullsatta läktare som gungade och sjöng spelade IFK Norrköping ut rejält. Sebastian Andersson öppnade målskyttet för hemmalaget innan Filip Dagerstål klev fram.
  –Jag flyttade bollen och drog iväg ett skott med vänster, det är inte så ofta. Jag fick en jäkligt bra träff och den satt fint. Jag vet inte vad jag ska säga, det var helt fantastiskt att få fira det målet. Morsan och farsan sitter på läktaren som jag sprang mot, att få se dom och dela deras glädje var helt fantastiskt. Att känna allt man känner i kroppen, det är ett rus som jag tror är svårt att få utanför planen.

Med en ny säsong i antågande är det dags att skapa nya premiärsagor och nya minnen tillsammans.

Köp din biljett till måndagens allsvenska premiär mot BP på ifknorrkoping.ebiljett.nu

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se

IFK Play (ifkplay.solidtango.com)