29 June, 2017

“Ett väldigt bra resultat att ta med oss till Kosovo”

Jens Gustafsson efter 5–0 (5–0) mot FC Prishtina.

 

IFK Norrköping gick segrande ur den första av två matcher mot FC Prishtina. Hemma på Östgötaporten blev det 5–0 där samtliga mål föll i den första halvleken.

   –Det vi pratade om innan var att vi behövde ett bra utgångsläge efter den första matchen och det är vi nöjda med, sa IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson på presskonferensen efter matchen.

 

På resultattavlan var siffrorna tydliga – men gästerna från Kosovo överraskade med en fin offensiv.

   –Vi tycker att Pristinas Basit Abdul Khalid var tung att möta och duktig i boxen. De hade några till offensiva spelare som vi hade det arbetsamt med, sa Jens.

   Prishtina var inte helt ofarliga framåt men chanserna kom till lite väl enkelt enligt IFK-managern.

   –Vi har ett väldigt bra resultat att ta med oss till Kosovo – det är vi väldigt glada för. Vi skulle kunna haft ett bättre resultat och vi skulle kunnat ha ett mycket sämre resultat med tanke på att vi släppte till målchanser genom hela första halvlek och delar av andra.

   Han tar med sig att många offensiva spelare levererade. Däribland anfallsduon Kalle Holmberg och Sebastian Andersson som ackompanjerades fint av Niclas Eliasson och David Moberg Karlsson på varsin kant.

   –Vi tar oss vidare in i Allsvenskan mot Örebro på söndag, förhoppningsvis med en bättre prestation än i dag. Sedan ser vi fram emot returen i Kosovo som vi vet kommer bli en upplevelse som väldigt få av oss har varit med om när det gäller inramning, sa Jens.

 

Bortalaget öppnade matchen med ett spel framåt och Prishtinas huvudtränare Arsim Thaci avslöjade att tanken var att försöka sätta ett tidigt mål.

   –Jag är glad över att vi är spetsiga framåt och gör den typen av mål som vi gör. Jag är lite förvånad över att vi tillåter matchbilden att bli som den blir. En del är att vi får utdelning så snabbt, en annan det är att Pristhina överraskar med en bra offensiv. Den tredje är att vi tycker att vi spelar med för lite marginal vilket gör att vi får många omställningar mot oss och att vi får springa många meter hemåt, sa Jens om Prishtinas spel.

   Nu på söndag väntar Örebro borta på Behrn Arena innan returen i Kosovo spelas om en vecka.

   Ett bra utgångsläge både resultatmässigt och lagmässigt.

   –Vi många bra spelare som gör att vi ändå har nöjet att göra tidiga byten och rotera i truppen, sa Jens Gustafsson

 

Jimmy Åkesson

jimmy.akesson@ifknorrkoping.se

 

Foto: Bildbyrån