23 January, 2016

Enarsson tvåmålsskytt mot FC Flora

Det blev en 3–1-seger mot estländska FC Flora Tallinn i årets första träningsmatch.

 

IFK Norrköping öppnade säsongen 2016 på samma sätt som de avslutade 2015, med en seger på Nya Parken. Arnór Ingvi Traustason och Joel Enarsson skrev in sig i målprotokollet.

   – Jag tyckte ändå att vi stod upp bra och spelade bra, sa tvåmålsskytten Joel efter slutsignalen.

 

Med några få minusgrader i luften körde IFK Norrköping igång matchsäsongen 2016. 1 153 personer fick se ett hemmalag som öppnade offensivt. Trots det var det FC Flora som hade matchens farligaste chans med ett stolpskott. A-lagsdebuterande målvakten Andreas Vaikla stod för en del fina räddningar och framåt hade både Traustason och Enarsson lägen. Efter en ganska jämn första halvtimme hittade IFK sakteligen sitt eget spel och fick också utdelning med fyra minuter kvar av den första halvleken. Centralt hittade Tesfaldet Tekie till just Traustason som ersatt "Totte" Nyman i anfallet när han tvingades till ett tidigt byte efter en smäll på foten. Traustason lyfte in bollen över bortamålvakten Mait Toom.

   Då hade Norrköping haft en del chanser på just det sättet.

   Trots en del försäsongssyndrom gick Norrköping till halvtidsvila med en uddamålsleding.

 

Den andra halvleken startade på ett liknande sätt som den första. IFK Norrköping tog över taktpinnen ganska omgående och 2–0 kom också därefter. Åter igen var det Tekie som stod för assisten. Norrköping vann boll högt i planen och på uppstuds klippte Joel Enarsson till strax utanför straffområdet. En bra träff som seglade in i den bortre burgaveln. Efter ett antal byten i mitten av halvleken sjönk tempot i spelet. Båda lagen hade några enstaka chanser där Norrköping förde spelet. 3–0 kom med dryga sju minuter kvar. Traustason som tagit sin i i straffområdet avslossade ett skott som målvakten parerade och på den efterföljade returen var Enarsson först. Innan slutsignalen ljöd hade Zakaria Beglarishvili reducerat på straff.

 

Joel Enarsson var nöjd både med sin och lagets prestation.

   – Ja, i stort skulle jag säga att jag är nöjd. Jag tycker vi hitta varandra ganska bra, både med Arnor och "Totte", det kändes bra.

 

Tesfaldet Tekie, som roterade en del på positionerna under matchen fick 90 minuter i benen och även han var nöjd med sin insats.

   – Det kändes rätt bra. Jag fick mycket boll och kunde visa mina egenskaper. Visst kan man visa sina egenskaper bättre men trots allt, det är första matchen för året så det kommer bli bättre med tiden. Vinst i första matchen, man kan inte klaga på det. 3–1 också, det är rätt skönt, avslutade han.

 

Träningsmatch

IFK NorrköpingFC Flora Tallinn 31 (10)

Nya Parken

Målen: 1–0 (42) Arnór Ingvi Traustason, 2–0 (55) Joel Enarsson, 3–0 (83) Joel Enarsson, 3–1 (88) Zakaria Beglarishvili.

Varningar, FC Flora: (24) Joonas Tamm.

Publik: 1 152.

IFK Norrköpings lag: Andreas Vaikla – Filip Dagerstål, Andreas Johansson (K), Jón Gudni Fjóluson (60' Marcus Falk Olander), Nikola Tkalcic – Linus Wahlqvist (60' Marwan Bazi), Tesfaldet Tekie, Daniel Sjölund, Arnór Ingvi Traustason – Joel Enarsson, Christoffer Nyman (32' Andreas Hadenius)

Avbytare: David Mitov Nilsson, Emir Kujovic.