05 August, 2018

“En tuff bortamatch väntar”

Nyförvärvet med i truppen mot Sundsvall


Efter en bussresa på drygt sju timmar anlände IFK Norrköping till Sundsvall på söndagskvällen. Imorgon (Måndag) är det dags för match på NP3 arena mot, vad många i fotbollssverige kallar, årets positiva överraskning, GIF Sundsvall. Det är ett revanschsuget IFK som äntrar planen på måndagskvällen med ett enda uppdrag; tre poäng och fortsatt tätkänning. 

– Vi var besvikna när vi åkte hem ifrån Malmö förra lördagen, men det går ganska fort att komma över. Vi mötte för dagen ett bättre lag och är starka just den här perioden, då får man acceptera förluster. Däremot är jag stolt över hur vi uppträdde på plan, säger Jens Gustafsson och summererar träningsveckan som har gått:

– Den här veckan har varit bra, den har varit tuff. Med tanke på vädret har vi tränat tidigare (om dagarna) och det har fungerat jättebra. Vi känner oss väl förberedda inför den här matchen. 

 

Måndagens motståndare, GIF Sundsvall, som IFK besegrade på Östgötaporten i maj (1–0), är som sagt en positiv överraskning i årets allsvenska. Mycket tack vare ett spelskickligt mittfällt bjöd Sundsvall upp på en passningsorienterad och publikvänlig fotboll under våren. Av sommarens matcher att döma, har spelet fortsatt på samma sätt. 

Jens ger sin syn på måndagens motståndare:

– De har överraskat i stort sett alla med sina resultat, men oss framförallt i hur de uppträder på planen. Deras passningsorienterade fotboll med många skickliga spelare, så det är en tuff bortamatch som väntar oss. 

 

Pekings senaste tillskott, Kasper Larsen, finns med i truppen och har på bara några dagar blivit en Pekingspelare, tränat ett par pass med laget, samt fått sätta sig i bussen och åka med på den längsta bussresan för säsongen. 

– Det är en vuxen personlighet, som redan har visat ledaregenskaper. Det är en tuff mittback som också är spelskicklig. Vi ser framemot att bekanta oss med Kasper framöver, säger Jens. 

 

Till matchen mot GIF Sundsvall kommer IFK Norrköping till spel med sånär som en skadefri trupp. Andreas Blomqvist har lämnats hemma och även Gudmundur Thórarinsson, som är avstängd. I övrigt är det samma trupp som senast mot MFF plus vårt senaste förvärv, Kasper Larsen som är på plats uppe i norr.