30 January, 2018

“En stor hobby som jag har hittat på senare tid”

Innermittfältare mot Beijing Guoan FC – och en fruktad duo på golfbanan.


Albufeira
I årets första match startade Simon Thern tillsammans med Eric Smith på innermittfältet.
  –Jag hade en god känsla när jag klev av, säger han.


Simon Thern och Eric Smith har fler saker gemensamt än att vara mittfältare i IFK Norrköping. De delar ett fritidsintresse utanför fotbollen – och de går på samma handicap. Eric Smith gjorde raketkarriär inom golfen i somras när han som nybörjare sänkte sig till 4,5 i handicap på bara någon månad.

I Solna, Stockholm, följde Simon Thern händelseutvecklingen och skickade en passning till Östgötaporten.
  –Jajamän. Jag utmanade honom förra året men han antog inte den. Så det får bli en tävling när vi kommer hem, säger Simon Thern.
  –Inbjudan var lite halvseriös. Hade det varit en direkt inbjudan så hade jag varit där, säger Eric Smith.


Simon Thern, Peter Hunt, Kjell Johnsson Branzell och Eric Smith.

Hur som helst. Nu delade duon i alla fall golfbil på IFK Norrköpings träningsläger på Algarvekusten. Den här gången hette utmanarna Peter Hunt och Kjell Johnsson Branzell – ordförande och kassör i IFK Norrköping.
  –Förutom att det kanske inte gick som vi hade önskat så är det alltid trevligt att komma ut på golfbanan. Det var ett tag sen och golf är min stora hobby och mitt stora intresse utanför fotbollen, säger Simon Thern.
  –Det är en stor hobby för mig också som jag har hittat nu på senare tid – det var jätteroligt att få spela igen, säger Eric Smith.

Se hur det gick i IFK Play (ifkplay.solidtango.com)


IFK Norrköpings innermittfältsduo hade en tuff uppgift mot ett välmeriterat motstånd i Beijing Guoan FC. Bland andra kamperade de mot brasilianske landslagsmannen och Bundesligagiganten Renato Augusto.
  –Jag sprang inte omkring och tänkte på vad han har gjort tidigare, jag kände inget jätteextra mer än att han var två meter lång och vägde 105 kilo mer, det var jobbigt, säger Eric Smith.Simon Thern var nöjd med debuten i den vita tröjan med den blå stjärnan på bröstet.
  –En lite trevande start men sedan fungerade det bra. Jag hade en god känslar när jag klev av planen. Efter förutsättningarna, på en ganska studsig plan, gjorde vi det bra och kontrollerade stora delar. Vi hade chanser till att kunna gå segrande ur matchen. Jag har fått bekanta mig med spelare som jag inte hade så bra koll på innan och jag tycker att det känns väldigt spännande, vi har goda möjligheter att kunna vara med hela vägen, säger han.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se