10 November, 2017

“En spännande resa att få vara med på”

Anna Eriksson och Christin Lilja blir nya assisterande tränare i IFK dam.

 

Anna Eriksson och Christin Lilja kommer dela på rollen som assisterande tränare i IFK Norrköping Dam från och med säsongen 2018.

   Anders Gahnström fortsätter som huvudtränare där Jesper Sandberg blir målvaktstränare och Sakari Hiltunen och Pernilla Larsson tar lagledar-ansvaret.

  –Det känns jättekul att få komma igång – det är ett gäng tjejer som brinner för det de gör. Det är extra roligt, säger Christin Lilja.

 

Både Anna och Christin har spelarbakgrund från elitfotbollen. Bland annat spelade båda i Lotorp under lagets sejour i Damallsvenskan i slutet på 90-talet.

   Anna har efter spelarkarriären bland annat arbetat som ungdomsansvarig och varit drivande i olika lokala fotbollsarrangemang i Finspång. Hon har också varit delaktig i ungdomskommittén på distriktsförbundsnivå och varit ledarinstruktör på breddläger för både killar och tjejer.

   –En spännande resa att få vara med och vara delaktig i. Att få hjälpa till att förbättra fotbollen i och runt omkring Norrköping, säger Anna.

   Christin avslutade sitt fotbollsspelande i samma klubb som det började och under åren har hon bland annat gjort 25 A-landskamper för Sverige. Senast var hon tränare för Skärblacka IF:s P03-lag.

   –Jag känner att man bidra med erfarenhet efter alla de här åren man spelat och det man fått uppelva. ag tror det är viktigt att man har både tjejer och killar i en organisation så man fångar upp alla bitar på ett bättre sätt. Nu vill man bara köra igång och det ser vi fram emot, säger Christin.

   De övriga tränarna i ledarstaben kommer att finnas kvar och efter några veckor med möten börjar arbetet i praktiken.

   –De är inne i en liten ”lära känna”-fas just nu men sen blir det full fart i januari. Båda kommer finnas vid planen vid träningar och matcher, säger Håkan Wetell i IFK Norrköpings styrelse.

 

Anders Gahnström som snart påbörjar sin tredje säsong som huvudtränare i IFK dam tror att två nya röster kommer bidra med mer energi och att deras tidigare elitbakgrund kan smitta av sig på spelarna.

   –Den bakgrunden värdesätter jag högt. Erfarenheten med vad som krävs för att komma till den nivån ända upp till landslaget. Jag tror många tjejer kan lära sig vad som krävs för att vinna och komma upp till den nivå vi vill.

   –Jag tror det här kan bli ett väldigt bra team, säger Anders Gahnström.

 

Christin Lilja

Ålder: 42 år

Från: Norrköping

Aktuell: Som ny assisterande tränare i IFK Norrköping dam

Klubbar som spelare: Smedby AIS, Saltängen, Lotorps IF, FK-Athene Moss, Saltängen, Smedby AIS

Klubbar som ledare: Skärblacka IF P03

                             Landskamper: 25 A, 12 U23

 

 

Anna Eriksson

Ålder: 41 år

Från: Finspång

Aktuell: Som ny assisterande tränare i IFK Norrköping dam

Klubbar som spelare: Igelfors IF, Lotorps IF, BK Kenty

Klubbar som ledare: Finspångs FK P02, ungdomsansvarig Finspångs FK, distriktsförbundskapten för F03

 

Jimmy Åkesson

jimmy.akesson@ifknorrkoping.se