04 December, 2017

”En perfekt miljö att vara i”

IFK Norrköping förlänger med Julius Lindgren.

 

Målvakten har skrivit på ett avtal som löper över säsongen 2018 och tanken är att han ska matchas i IF Sylvia och satsningen mot division 1.

   –Min ambition är att utvecklas så mycket som möjligt och visa på träningarna och i Sylvia att jag vill vara med och slåss i A-laget, säger Julius.

 

IFK-talangen har gått från U17 via IF Sylvia till A-truppen. Efter att ha varit lärling skrev han inför 2017 på ett ettårs-kontrakt som nu förlängs. Under hösten var han utlånad till Husqvarna i division 1 där han gjorde sju matcher.

   –Det kändes bra att spela division 1-fotboll. Målet var att hänga kvar och det gjorde vi. Det är lite annat spel i division 1 – lite mer fysiskt och lite mer ”kriga”. Det är många lag som åker ur och alla slåss hårt för varje poäng, säger Julius om sejouren i Husqvarna där de blårandiga slutade på en tiondeplats.

 

2017 spenderade han annars i Sylvia och satt på bänken i Allsvenskan ett antal matcher.

   En bra vår och ett bra år.

   –Jag har haft ett väldigt bra år och jag tycker jag utvecklats väldigt mycket. Det är en perfekt miljö att vara i med träningarna med Maths (Elfvendal). Jag vill visa att jag hör hemma i A-laget och ta chanserna när de kommer.

   Efter att par veckors ledighet är Julius nu igång med träningen och uppbyggnaden inför 2018.

   –Det är en lång försäsong. Jag har redan börjat träna hårt med full satsning mot nästa säsong. Att bygga upp kroppen och alla delar som kan hjälpa mig, säger Julius Lindgren.

 

Jimmy Åkesson
jimmy.akesson@ifknorrkoping.se