18 August, 2018

“En helhet ska stämma överens i det vi gör”

Jens Gustafsson inför ett “ovisst” IF Elfsborg


En bra prestation, men noll i målkolumnen. Nu ska IFK Norrköping upprepa prestationen från Hammarbymatchen och samtidigt hitta målet, när man på söndagen gästar Borås och IF Elfsborg. 

 

De flesta var nog överens om analysen efter toppmatchen på Östgötaporten i måndags; En härlig allsvensk fotbollsmatch, med mycket fart och frenesi. Dock var det 0–0 på resultattavlan efter 94 minuters spel och det var en besviken Jens Gustafsson som summerade matchen på presskonferensen då.
 

– Vi var alldeles strålande i 25 minuter under den första halvleken och borde förvalatat det i fler klara målchanser. Det var en bra fotbollsmatch med en offensiv fotboll, där 0–0 inte speglade hur det såg ut på plan. Jag är stolt över grabbarna som jobbar stentufft i 94 minuter och verkligen gå för det, sa Jens Gustafsson då. 

 

Knappt en vecka senare är det återigen dags för match och trepoängaren är högst nödvändig om Peking ska ha fortsatt häng på topplagen. IF Elfsborg väntar, och trots att det inte var alltför längesedan boråsarna gästade Norrköping, så har det hänt en del hos söndagens motståndare. Lagets spjutspets, Isam Jebali, försvann till Rosenborg innan transferfönstret stängde och istället hämtades Chinedu Obasi (tidigare AIK), David Boysen och Frederik Holst in. 
 

– Som alltid är Elfsborg borta en tuff match. Förvisso har laget i år inte den poängutdelning som man brukar ha. Det finns många individuellt skickliga spelare och som även nu har rekryterat in nytt på slutet, som gör det ovisst vilket lag de ställer upp med, kommenterar Jens om IF Elfsborg. 

 

Statusen på truppen i IFK Norrköping är god. Jens, var som sagt, nöjd med prestationen senast och under veckan har laget lagt extra krut på att få igång den sista tredjedelen. Besvikelsen över uteblivet mål den senaste matchen var stor, vilket gjort att man har finslipat på detaljerna framför mål. Dock ska vi komma ihåg att IFK Norrköping hade 25 matcher i rad innan matchen mot "Bajen", där laget producerat mål.

 

– Vi har varit produktiva under en lång tid och får hålla oss till den verkligheten. Förra matchen blev mållös och då lades fokus kring det. Nu gäller det att få alla saker på plats, medan det också är en helhet som ska stämma överens i det vi gör. 

 

Till matchen mot IF Elfsborg är Alexander Jakobsen tillbaka i truppen och åker med den 18-mannatrupp som sätter sig på bussen till Borås under lördagseftermiddagen. Johannes Vall lämnas hemma och i övrigt är det samma manskap som senast. IF Elfsborg - IFK Norrköping (Omg 18:30)
Borås Arena, 15.00 
DomarePatrik Eriksson
Biljetter: https://elfsborg.ebiljett.nu/Home/Tickets/222/false

 

LAGENS FORMKURVOR

IFK Norrköping (O-O-F-V-V)
13 augusti: Norrköping 0-0 Hammarby
6 augusti: Sundsvall 1-1 Norrköping
28 juli: Malmö 2-1 Norrköping
23 juli: Norrköping 1-0 Elfsborg
15 juli: Norrköping 2-1 Häcken
 

IF Elfsborg (F-F-F-F-O)
12 augusti: AIK 1-0 Elfsborg
6 augusti: Elfsborg 0-2 Östersund
28 juli: Östersund 1-0 Elfsborg
23 juli: Norrköping 1-0 Elfsborg
16 juli: Elfsborg 0-0 Hammarby