20 February, 2015

Efter lägret – IFK laddar för premiärspel i cupen

Janne: ”Syns tydligt att killarna är med på tåget”.

 

IFK Norrköping har packat upp och packat om. Efter träningslägret på Mallorca väntar nu premiärspel i Svenska Cupen borta mot Norrby på söndag.
 

Vi börjar i Paguera, utanför Palma. Där var hela IFK Norrköpings A-trupp, inklusive de fyra lärlingarna Tidjani Diawara, Tesfaldet Tekie, Henrik Castegren och Erik Lindell, mellan den 9–18 februari.

Dubbla träningspass avverkades de flesta dagarna och det hanns även med två internmatcher.
   –Jag är jättenöjd med helheten. De första fyra dagarna var väldigt bra. Alla kunde medverka och det var bra intensitet. Sedan kröp det in lite småsjukdomar så de sista dagarna blev inte lika bra, säger IFK Norrköpings manager Janne Andersson.
   –Jag fick ut det jag ville, både från fotbollen och den sociala sammansvetsningen som är viktig. De nya spelarna smälter in jättebra och våra fyra lärlingar som var med fick visa att de är bra killar som passar in i gruppen. Det är jätteroligt.
 

Tränade ni på något speciellt på lägret?
   –Vi har mest fortsatt uppladdningen och jobbat med helheten som vanligt. Det blir alltid lite annorlunda på ett läger när det är varmare och man kan vara kvar lite längre på planen.
 

Var det något som stack ut från internmatcherna?
   –Det var en bra intensitet och en jäkla bra attityd i båda matcherna. Vi har tränat på speluppbyggnaden och det syntes väldigt tydligt att killarna är med på tåget. Precis som det har gjort i träningsmatcherna hemma. Det är en jäkla bra grupp att jobba med. Det finns en optimism och ett engagemang som är jätteroligt att se.

 

Hemma på svensk mark igen. På söndag inleds Svenska Cupen för IFK Norrköping som åker till Borås Arena för gruppspelsmatch mot division I-laget Norrby.
   Norrby tog sig till gruppspelet genom att besegra Gais.
   –Jag vet inte mer än så och att de har ett par gamla Elfsborglirare. Vi är favoriter och ska vinna matchen så det hoppas jag att vi gör. För egen del handlar det om att jobba vidare och överföra lägret till matchen. Vi siktar på att vinna gruppen, säger Janne Andersson.

 

Klart är att Christoffer ”Totte” Nyman (fot), Cristopher Meneses (sjukdom) och Markus Falk Olander (magmuskel) inte kommer att spela.
   –”Totte” är inte bra i sin fot även om det går framåt och Falken har en lättare skada, säger Janne som presenterar laget efter morgondagens träning.

 

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se