27 August, 2017

Effektivt Östersund straffade IFK hårt

Smith: “Bara att jobba ännu hårdare för att få målen och poängen med oss.”


Andra hemmamatchen i rad utan IFK-mål. De vittröjade krigade hårt i sina försök framför Aly Keiya i ÖFK-buren.
   – Just nu får vi inget gratis med oss. Bara att jobba ännu hårdare, menade mittfältaren Eric Smith.


IFK lyckades inte följa upp förra veckans 1–0-vinst mot Sirius på Studenternas IP. Östersunds FK som på ett bragdartat sätt tog sig till gruppspel i Europa League stod upp och gav inte hemmalaget mycket ytor att spela runt på.

   Eric Smith fick möjligheten att ge IFK ledningen precis i början när han strax utanför straffområdet mötte en passning från Simon Skrabb.
   Avslutet passerade målburen.
   – Jag såg inte hur långt bort det var, men jag försökte träffa bortre hörnet. Marginalerna var inte med, sa Eric utanför omklädningsrummet.
   Efter paus försökte IFK:arna flytta upp positionerna i ett försök att komma till ännu klarare lägen. Dock inget som resulterade.
   Därför var det förstås jobbigt att se när Ken Sema vräkte sig fram mellan försvaret och sulade in 0–1 under David Mitov Nilsson.
   – Tråkigt förstås. I andra tyckte jag att vi var det absolut bästa laget om jag ska var ärlig. Det kändes som en tidsfråga innan vi skulle göra mål. När det var Östersund som fick det så gav det dem förstås energi, suckade Eric.


Simon Skrabb spelade 90 minuter och var pigg från sin högerytterposition.

I den 87:e kom det bästa kvitteringsläget när Skrabb tryckte till med vänstern 20 meter från mål. Keita var på tårna och styrde ut det välplacerade skottet till hörna.
   På övertid stack ÖFK upp och Gabriel Somi skickade in 0–2.
   – Vi fick inget gratis med oss. Nu är det bara att jobba ännu hårdare för att få målen och poängen med oss, menade Smith.
   Som för andra matchen i rad startade med utgångsposition från vänsterkanten. En roll som 20-åringen själv tycker känns okej.
   – Jag ska ligga som understöd till anfallarna och använda mitt skott när jag kommer rättvänd. Inte som det traditionella att utmana och dribbla, beskrev Eric.
   Nästa match är om två veckor mot Jönköpings Södra på bortaplan.


Linus Wahlqvist och övriga lagkamrater fick slita hårt mot ett starkt Östersund.

Men redan under VM-kvaluppehållet ska IFK spela match igen. Då firar Östergötlands Fotbollförbund 100-årsjubileum med en match där bästa division IV-laget i Danske Banks Herrcup (Östgötacupen) ska ställas mot IFK Norrköping.
   AC Studenterna tar emot på Campus Valla på torsdag.
   –Vi spelar bra fotboll, men saknar det där lilla extra. Då ska vi försöka få till vårt offensiva spel igen som vi hade mot Bollnäs (5–0 i Svenska Cupens andra omgång), avslutade Eric Smith.

Matchfakta: IFK Norrköping – Östersunds FK 0 – 2 (0 – 0)

Målen: 0–1 (71) Ken Sema, 0–2 (93) Gabriel Somi.
Varning, IFK: Simon Skrabb (24). Östersund: Hosam Aiesh (62), Ronald Mukiibi (93) och Gabriel Somi (93).
Domare: Glenn Nyberg, Borlänge.
Publik: 7 825.
IFK Norrköpings lag (4-4-2): David Mitov Nilsson – Linus Wahlqvist, Andreas Johansson, Jón Guðni Fjóluson, Nikola Tkalčić (79) – Simon Skrabb, Filip Dagerstål, Guðmundur Þórarinsson, Eric Smith (67) – Kalle Holmberg (60), Sebastian Andersson.
Avbytare: Aslak Falch (mv), Johannes Vall (79), David Moberg Karlsson (60), Alfons Sampsted, Daniel Sjölund, Arnór Sigurðsson, Alexander Jakobsen (67).Jonas Nordholm
jonas.nordholm@ifknorrkoping.se

Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån