13 May, 2018

Effektivt Norrköping vann tätt kamratmöte

Isak: “Det är tio spelare framför mig som slet och jobbade hur mycket som helst.”


GÖTEBORG
Den inövade varianten gav IFK Norrköping initiativet i kamratmötet på Gamla Ullevi där Kalle Holmberg var sist på bollen.
   En fördel som gästerna aldrig släppte.
   – Det var ett bra inlägg och bara att stöta in den med låret, log Kalle om Linus Wahlqvists perfekta inspel.


Spelarna dansade framför supportrarna på Gamla Ullevi, segersången dånade i innandömena och glädjen var stor hos IFK Norrköping.

   Kalle Holmberg gav laget en drömstart på den andra halvleken när han skyfflade in Linus Wahlqvist passning från högerkanten.
   – Vi sa till varandra i paus att vi skulle komma ut mer aggressiva, vilket vi lyckades göra. Linus fick en bra boll på kanten och såg mig därinne. Det var ett bra inlägg och bara att stöta in den med låret. Perfekt, beskrev Kalle årets fjärde allsvenska mål.
   Efter kalabalik i det för dagen rödtröjade Norrköpings straffområde så ställde man om blixtsnabbt och Guðmundur Þórarinsson hittade Andreas Johansson centralt. IFK-kaptenen gav Linus ett bra tillfälle att servera Kalle Holmberg.
   – Jag och Kalle har tränat en del på hans löpningar i boxen Jag såg att han pekade mot bortre och vet att han finns där. Det var inte så mycket att tänka, utan det sitter i ryggmärgen hos Kalle och mig, sa Linus och sken upp.


Linus Wahlqvist kramar om Kalle Holmberg efter det viktiga 1–0-målet.

Andra raka 2–0-vinsten på bortaplan var frukten av en insats där kollektivet slet stenhårt för varandra och inte gav ”Blåvitt” mycket yta att spela på.
   Och fick de någon chans så fanns Isak Pettersson där.
   – Det är tio spelare framför mig som slet och jobbade hur mycket som helst, vilket gör allt mycket lättare för mig där bak. Jag fokuserar inte så mycket på mig själv utan vi vinner som ett lag och det gör vi jättebra, menade Isak ute på Gamla Ullevis hybridgräsplan.
   Emil Salomonsson och Tobias Hysén försökte. Men främst Gustav Engvall som hade en trippel heta lägen. Med tio minuter kvar tippade Isak ut hans närskott till hörna.
   Och på övertid gjorde 20-åringen en monsterräddning på Engvalls nick.


Isak Pettersson var säkerhten själv och höll säsongens tredje nolla.

– Jag kände att jag inte kunde gå ut på det inlägget och då är första regeln att gå ner på linjen för att kunna skapa sig reaktionstid så man får lite längd mellan avslut och mig då. Jag kom ner, men man tänker inte så mycket mer på det, utan bara slänger sig och sträcker ut sig fullt för att ta den, beskrev Isak.
   Ja, det fanns många matchhjältar denna eftermiddag.
   – Jätteskönt såklart att vi lyckades ta tre poäng i en svår bortamatch. Vi är lite mer trygga när vi ligger lite lägre. Vi hade lite samma form som Göteborg och de spelar exakt likadant som oss, ansåg Kalle Holmberg utanför omklädningsrummet.
   På övertid vann Simon Skrabb en duell mot Pontus Dahlberg och spikade 2–0.


IFK-kaptenen Andreas Johansson var en klippa i defensiven och vann många dueller.

– Vi gjorde ingen topprestation, men det kändes som om vårt defensiva spel fungerade bra. Vi har fått in i alla att vi måste jobba som ett lag och ligga kompakt och göra de här små rörelserna för att stänga ytorna. Vi har jobbat mycket med att tänka defensivt först och stänga hålen som finns, sa Linus.
   På lördag kan möter IFK nykomlingen Dalkurd på Östgötaporten.

Matchfakta: IFK Göteborg – IFK Norrköping 0 – 2 (0 – 0)

Målen: 0–1 (47) Kalle Holmberg, 0–2 (95) Simon Skrabb.
Varningar, Göteborg: -. Norrköping: Andreas Johansson (26).
Domare: Kaspar Sjöberg, Malmö.
Publik: 11 925.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Andreas Johansson, Jón Guðni Fjóluson – Linus Wahlqvist, Eric Smith, Simon Thern, Guðmundur Þórarinsson – David Moberg Karlsson (75), Kalle Holmberg (88), Arnór Sigurðsson (61).
Avbytare: Gustav Jansson (mv), Lars Krogh Gerson (88), Simon Skrabb (61), Alfons Sampsted, Daniel Sjölund, Ian Smith, Alexander Jakobsen (75).Text: Jonas Nordholm

Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån