16 March, 2018

Dubbla matcher under träningslägret för damerna

I helgen reser IFK Norrköping Dam till Kalmar på försäsongsläger.

 

Färjestadens GoIF och IFK Kalmars U-lag – det är motstånden för IFK Dam under lördag och söndag. En spelartrupp på 31 st åker de drygt 25 milen mellan Östgötaporten och Kalmar.

   –Det här är något att bryta av vardagslunken med och något vi sett fram emot länge, säger damernas huvudtränare Anders Gahnström.

 

Det har redan hunnits med ett antal matcher under försäsongen.

   2–2 mot Brommapojkarna.

   5–1 mot Lindö.

   1–6 mot IFK P15.

   4–1 mot Bele Barkaby.

   4–2 mot Sätra SK

   0–4 mot Linköpings FC

   IFK Norrköping Dam startat 2018 på ett fint sett mot bra motstånd.

   –Det som varit lite genomgående är att vi har rullat runt lite på spelare, låtit alla få speltid och provat lite nya konstellationer – framförallt på ytterbacksplatserna och innermittfältet. Vi har också rullat på målvaktsposten, säger Anders Gahnström.

   En del nya spelare innebär att de velat se hur vissa spelare passar ihop. Ett litet sökande med andra ord.

   –Resultatmässigt har vi gjort det väldigt bra med tanke på att vi experimenterat en hel del och spelet har sett väldigt bra ut emellanåt. Vi har gjort mycket mål och emellanåt haft en bra defensiv.

   Fram till nu har fokus legat på prestationen.

   –Ju närmare serien vi kommer desto viktigare blir resultaten, att spela ihop någonting som håller i serien. Nu smyger konkurrensen in även i träningsmatcherna, säger Anders.

 

Det är en hel spelartrupp som följer med till Kalmar där fokus kommer att ligga på såväl teori som praktik.

   –Vi har två matcher inplanerade, två teoripass och två fyspass – självklart blir det mycket fotbollsfokus.

   Ytterligare en stor del är lagbygget.

   –Vi har några team building-aktiviteter inplanerade. Det är viktigt för oss att få med hela truppen när vi har en ganska ny grupp. Både spelare utifrån, underifrån och geografiskt utspridda och vi är väldigt nöjda med att alla kan följa med.

   På lördag möter IFK Dam Färjestadens Goif på Öland och på söndag står IFK Kalmars U-lag för motståndet.

   –Färjestaden är ett starkt och fysiskt division 1-lag som liknar många av de lag vi kommer möta i serien. Kalmars U-lag är unga och tekniska och kan liknas med lagen i vår regionalserie, säger Anders.

   Hur viktigt är det här med ett träningsläger?

   –Jag tror det är extremt viktigt och att vi fick med alla är suveränt. Det kan vara tufft att komma iväg – det är skola, jobb eller livet som kan sätta hinder. Vi har väldigt duktiga fotbollsspelare men vi behöver komma ihop som ett lag och en sådan här grej bidrar till det arbetet. Att komma in i en fotbollsbubbla några dagar.

 

De har kommit en bit in på försäsongen 2018 och Anders tycker att de ligger ungefär där de ska ligga i mitten av mars.

   –Det är en bra stämning och vi har ligger bra till fotbollsmässigt, det har resultat mot bra motstånd visat. Vi har några spelare som är skadade och som kommer vara det under våren och några har fått spelförbud i helgen – det är lite skavanker. Vi har fått jättemycket hjälp av vår sjukgymnast Johan Lindén. Vi har självklart fokus på serien och tävlingsmatcherna så några tjejer får vila. Men det är viktigt att alla följer med och bidrar till gruppen, säger Anders Gahnström.

 

Jimmy Åkesson

jimmy.a.akesson@gmail.com