17 April, 2017

Dubbla comebacker när IFK föll mot Sirius

David Moberg Karlsson och Jón Fjóluson var tillbaka efter skadefrånvaro.

 

En match med spelmässigt två olika halvlekar där IFK Norrköping höjde sig efter paus. Men det var gästerna från Uppsala som satte de avgörande chanserna i slutskedet.

  –Dels ett dåligt resultat men framförallt ingen bra prestation sett över 90 minuter, sa en besviken Nicklas Bärkroth efter 0–2 (0–0) mot IK Sirius.

 

Snön var borta men vårvärmen uteblev under måndagseftermiddagen när påskhelgen skulle summeras på Östgötaporten. Sirius som senast föll hemma mot IFK Göteborg ställde upp med ett högt 4-3-3 och såg till att IFK Norrköping hade svårt att skapa någonting under den första halvleken. Istället var det Kingsley Sarfo som hotade för bortalaget.

   För hemmalagets del fanns det snabba fötter på såväl Nicklas Bärkroth som Niclas Eliasson men där de två anfallare allt för ofta blev isolerade på topp. Det blev en svänging och böljande första halvlek där båda lagen delade på bollinnehavet men där Sirius skapade de vassaste chanserna utan att få utdelning.

   45 minuter som inte var tillräckliga enligt IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.

   –Vi har en första halvlek där vi inte ser ut och beter oss som vi bör göra när vi spelar fotboll. Det ser inte ut som vi tycker det är roligt och vi ställer inte upp i duellspelet som vi pratat om, sa han på presskonferensen efter matchen.

 

Gudmundur Thórarinsson debuterade på Östgötaporten.

 

Norrköping kom ut som ett nytt lag i andra halvlek och visade att man ville mera från start. Joshua Wicks parerade avslut från Sebastian Andersson, Kalle Holmberg och Niclas Eliasson. Närmast var Daniel Sjölund som vände upp strax utanför målområdet och dunkade bollen i kryssribban.

   Med halvtimmen kvar satte ett något tillbaktryckt Sirius in Moses Ogbu – fem minuter senare hade han nickat ledningsmålet.

   I kvitteringsjakten fick Gudmundur Thórarinsson debutera på Östgötaporten och David Moberg Karlsson gjorde comback efter hälskadan. Strax efteråt klev Jón Fjóluson in på topp – också han tillbaka efter en match frånvaro.

   Innan Kaspar Sjöberg blåst för slutsignal hade Christer Gustafsson satt spiken i kistan.

   –Vi presterar helt okej och vi skapar en hel del chanser, vi ställer upp och får igång rörelse med bättre passningsspel och vinner fler dueller ute på planen. Sen flyter det inte på som vi önskar för oss just nu och det finns inte många andra recept än att jobba ännu hårdare för att det ska falla över till vår fördel framöver, sa Jens.

 

Nicklas Bärkroth var också han missnöjd med de första 45 minuterna.

   –Nästan så man skäms för prestationen i den första halvleken – den var inte alls bra, sa han.

   –Vi kommer ut i den andra halvleken, ger det en chans och gör det bra och jag måste säga att vi har lite oflyt med de chanserna vi har. Samtidigt sätter vi inte dit den och då är det svårt att vinna fotbollsmatcher.

   Vad blir skillnaden till den andra halvleken?

   –Vi bestämmer oss lite mer och är lite tydligare i vårt spel och vi gör det vi ska. Första halvlek är lite omständig. Vi är lite tama i försvarspelet, försvarar en och en och kommer inte åt dem. I andra halvlek ändrar vi på det och visar att vi är bra när vi gör det – då får vi våra lägen, sa Nicklas.

   Yttermittfältaren syntes i både det offensiva och defensiva spelet.

   –Jag känner mig i bra form och har haft en lång period där jag varit skadefri, fräsch och spelat 90 minuter hela tiden. Jag känner att jag har en hög lägstanivå vilket är skönt för mig och såklart en pusselbit i utvecklingen framåt.

  Trots allt en klen tröst när poängen uteblev.

   –Vi har ljusglimtar i spelet men det räcker inte ända fram och det är samma för mig som för alla andra spelare, avslutade Nicklas Bärkroth.

 

Jimmy Åkesson

jimmy.akesson@ifknorrkoping.se

Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån & Josefine Loftenius/Bildbyrån

 

Kalle Holmberg i duell med Joshua Wicks.

 

Matchfakta:

Allsvenskan

Omgång 3

IFK Norrköping 0–2 IK Sirius (0–0)

Östgötaporten

Publik: 7083

Målen: 0–1 (70) Moses Ogbu, (95) 0–2 Christer Gustafsson.

Bollinnehav: 53–47

Avslut (på mål): 17–14 (8–8)

Hörnor: 5–6

Varningar: IFK: (24) Daniel Sjölund, (61) Linus Wahlqvist – IKS: (36) Niklas Thor, (76) Ian Sirelius.

Frisparkar: 19–10

IFK-laget: 31. Michael Langer – 6. Linus Wahlqvist, 4. Andreas Johansson, 14. Eric Smith (83' 3. Jón Fjóluson), 11. Christopher Telo – 8. Nicklas Bärkroth, 25. Filip Dagerstål (70' 18. Gudmundur Thórarinsson), 20. Daniel Sjölund, 23. Niclas Eliasson (80' 9. David Moberg Karlsson) – 17. Kalle Holmberg, 19. Sebastian Andersson

Avbytare: 29. Julius Lindgren – 13. Alfons Sampsted, 15. Marcus Falk Olander, 21. Andreas Hadenius.

Domare: Kaspar Sjöberg (Malmö)