19 December, 2012

Det unga laget vann sista träningen innan jul

“Vi har en positiv känsla som vi ska ta med oss till nästa år”, sammanfattar Janne Andersson.

 

Efter några träningsveckor med bra kvalitet är det nu dags för IFK-spelarna att gå på julledighet fram till den 7 januari. Men helt lediga blir de inte då varje spelare har fått ett individuellt träningsprogram att följa.

 

- Det kommer säkert gå jättebra, under förra ledigheten skötte sig spelarna utmärkt, säger managern Janne Andersson i bilen på väg hem till Halmstad på onsdagskvällen.


Den här veckan har träningsupplägget varit i princip samma som under förra veckan innehållandes fotbollsspel, fysträning och förebyggande träning.

 

På onsdagens träning spelade Kamraterna elva mot elva inne i Teknikhallen, fördelat i det "unga" och det "gamla" laget. Vanligtvis brukar det gamla laget vinna, men den här gången gick segern till det unga laget. Det är många unga killar i gruppen och exempelvis kan det sägas att Christopher Telo, född 1989, tillhörde det gamla laget.


Skadesituationen i truppen är bra, spelarna är friska och krya. Nikola Tkalcic, som ådrog sig en korsbandsskada i hemmamatchen mot Elfsborg i slutet av oktober, har haft en lyckad operation och återhämtar sig nu hemma i Kroatien.

 

Spelarna går som sagt på julledighet, men inne på Nya Parken arbetas det med att förstärka truppen med eventuella nyförvärv, säger Janne avslutningsvis.


Niklas Broweus