28 February, 2018

”Det näst bästa resultatet i föreningens historia”

Igår genomfördes det 121:a årsmötet i IFK Norrköpings anrika historia.


131 röstberättigade medlemmar i IFK Norrköping närvarade.

Ordförande Peter Hunt och koncernekonomichef Jens Magnusson kunde redovisa en vinst för det gångna verksamhetsåret på drygt 18,6 miljoner kronor.
  –Det näst bästa resultatet i föreningens historia, konstaterade Peter Hunt.

Örjan Jerhammar och Diana Lyrholm Ringborg tackades av för sina styrelseuppdrag och nyinvalda i IFK Norrköpings styrelse blev Ingela Andersson (ledamot) och Bo Sundberg (suppleant).

Peter Hunt har ett år kvar på sin mandatperiod som ordförande efter att han valdes in på två år ifjol. Ledamöter med ett år kvar i styrelsen är Patrik Jönsson, Kjell Johnson-Branzell, Christian Wahlström och Stefan Stenström.

Eine Fredriksson (ordförande) och Håkan Lundqvist tackades för lång och trogen tjänst i IFK Norrköpings valberedning där Lars Ahlm (ordförande) och Björn Persson ersätter. Anders af Ekenstam är kvar.

Bland föreningens utmärkelser noteras särskilt föreningens förtjänsttecken i silver till Tommy Ringman, Mikael Cupan, Sören Cratz och Thomas Westerberg. Föreningens förtjänsttecken i guld till Håkan Wetell, Jan-Åke Jonsson, Peter Rockborn, Willis Åberg och Eine Fredriksson samt föreningens hedersmärke till David Mitov Nilsson, Christopher Telo och Rickard Larsén.Sist men inte minst är vi stolta och glada över att kunna meddela att Eine Fredriksson på årsmötet valdes till hedersmedlem i IFK Norrköping.

Han har spelat 152 A-lagsmatcher för IFK Norrköping, var lagkapten i sex år och har 20 A-landskamper för Sverige. Efter spelarkarriären har Eine Fredriksson fortsatt att engagera sig i vår förening genom uppdrag i ungdomsfotbollen, som styrelseledamot och även i föreningens valberedning. Sedan 2015 är han, tillsammans med Jan-Åke Jonsson, en utmärkt ambassadör för IFK Norrköping som engagerar sig i arbetet med föreningens anrika historia.


Samtliga årsmöteshandlingar, budget, årsberättelse osv finns på hemsidan under ”om IFK” > ”Årsmöteshandlingar”.