21 June, 2016

David Moberg Karlsson: “Väldigt, väldigt positivt”

Den offensiva spelaren har skrivit på för 3,5 år.

 

Inför en samlad press hälsade manager Jens Gustafsson alla välkomna till Östgötaporten och dagens presskonferens. Bredvid honom satt nyförvärvet David Moberg Karlsson.

   – Efter att Jens ringde och pratade med mig så tycker jag att det var väldigt, väldigt positivt, sa huvudpersonen på presskonferensen.

 

Se presskonferensen i efterhand i Peking Inifrån (http://pekinginifran.footballaddicts.com). 

 

De båda har tidigare arbetat med varandra när Jens Gustafsson förra våren fanns med i ledarstaben kring det yngre U21-landslaget, där även Moberg Karlsson fick chansen. En erfarenhet som bidragit till att de nu möts tillsammans i IFK Norrköping.

   Senast kommer han från danska Nordsjälland men hade innan det en tuff tid i Sunderland – nu ligger all fokus på IFK Norrköping.

   Han var här i förra veckan och rekade.

   –Framförallt har jag pratat runt, vad andra har sagt om klubben och spelarna och allt har bara varit positivt, sa Moberg Karlsson.

   En spelare som kan spela på de flesta offensiva positioner men som helst trivs på mittfältet.

   –Norrköping är allsvensk mästare så det är en klubb som vill ha konkurrens för att spelare ska utvecklas. Det är en förutsättning.

 

Gustafsson påpekade att det inte fanns någonting beslutat om vilken position Norrköpings nye spelare ska användas på.

   –Han har enormt utåtstående egenskaper när det kommer till sin kvickhet och fart – duktig en mot en, duktig i djupled vilket gör honom väldigt användbar i de offensiva positionerna. Vi ser de egenskaper David har som enormt intressanta och vi vill fortsätta bygga det spelsätt som Norrköping har agerat i, speciellt offensivt.

   Han räknar med att Moberg Karlsson finns i träning efter truppens kortare midsommar-ledighet.

   –Vi tar ledigt torsdag, fredag, lördag och startar söndag kväll igen.

   David själv ska träffa truppen under onsdagen.

   –Jag ska vara med i morgon och bekanta mig med kompisarna och sedan vilken form av träning jag bedriver är inte helt hundra. Sedan har jag lite saker att fixa i Köpenhamn men även på hemmaplan, sa han.

 

Managern var nöjd över att presentera sitt första nyförvärv sedan han kom till IFK Norrköping.

   –Det känns mycket bra. Framförallt signalen kring att vi visar den attraktionskraften att vi kan rekrytera en spelare som för två veckor sedan startade som forward i det svenska U21-landslaget. Det är få lag som kan stoltsera sig med det – det är väldigt svårt i dag att göra den typen av rekryteringar.

   Han var trygg över att det var just David Moberg Karlsson som satt bredvid honom.

   –Jag vet att han kommer att göra sitt allra yttersta för att, dels för att laget ska fortsätta vara framgångsrikt, men också för att han själv ska utvecklas. På det sättet känns det enormt bra, avslutade han.

 

Jimmy Åkesson

jimmy.akesson@ifknorrkoping.se