04 November, 2018

”Daja” hjälte i sin sista hemmamatch för IFK

Isak: “Man blir nästan tårögd när man ser det här.”


NORRKÖPING
Tredje vändningen på de fyra senaste matcherna. IFK Norrköping fortsätter att visa en oerhört stark karaktär inom laget.
   – Det är helt sjukt. Overkligt alltså, tyckte lycklige målvakten Isak Pettersson efter 3–2 på Örebro på Östgötaporten.


När Kennedy Igboananike kvitterade med fem minuter kvar så trodde de flesta på läktarna att matchen skulle sluta oavgjord.

   Men inte IFK-spelarna.
   Och framförallt inte Daniel Sjölund.
   Ålänningen hoppade in i den 92:a minuten.
   Två minuter senare skarvade han in 3–2 i Oscar Janssons bortre hörn.


Daniel Sjölund skarvade in 3–2 i den 94:e matchminuten och blev stor hjälte för IFK.

Hela Östgötaporten exploderade i ett enda glädjerus i det som var Daniel Sjölund och lagkapten Andreas Johanssons sista framträdanden i IFK-tröjan på hemmaplan.
   – Det är helt sjukt. Overkligt alltså. De gjorde 2–2 och sen så kom ”Daja” upp och tryckte dit 3–2:an... Vår publik är helt fantastiska. Man älskar att spela fotboll här. Det är det bästa som finns, finns inget bättre, log Isak Pettersson ute på plan.
   Som strödde superlativer över sina lagkamrater.
   – Man blir nästan tårögd när man ser det här och alla som kommit hit och stöttat oss och det blir ett sådant jubel. ”Ante” och ”Daja”... Det är så stora människor och fantastiska spelare. Dom är grymma och man unnar dom allt gott. Det finns inget bättre, sa Isak och blev känslosam.
   ÖSK tog ledningen på övertid i första och skapade en hel del där Isak som så många gånger förr fick visa upp sitt breda register. Den delaktigheten gjorde att IFK kunde vinna.
   Plus att David Moberg Karlsson blev tvåmålsskytt.


David Moberg Karlsson kramas om efter att ha hittat rätt två gånger om med högerfoten.

– Jag har fått höra mycket att jag borde vara lite mer inne i boxen och vara hungrigare. Jag kände att jag fick ett läge att komma in i boxen och Simon (Thern) hittade mig bra där. När man är därinne kan man få lite slumpade målchanser. Jag satte dit högern och den gick in i mål (1–1), så det var jätteskönt. Sedan vet jag ju om att jag har en riktigt bra höger. Så det var bara att stänka dit den (2–1). Jag har faktiskt gjorde volleymål här förut så det är bra tro på det och köra, log ”DMK” utanför omklädningsrummet.
   Han hyllade också kompisarna i den vita tröjan.
   – Det är bra lagsammanhållning, folk tror på det och vi vet att vi är fantastiska fotbollsspelare. Vi har en j-vla tro på gänget. Man slutar aldrig jobba och det har uppenbarligen bevisat sig vara en bra grej, menade David.
   Om att Sjölund fick bli matchvinnare:


Andreas Johansson hyllas av Curva Nordahl och skriker ut sin glädje.

– Det är overkligt vad det svängde. Jag gjorde mål och ”Daja” gjorde det i slutet. Det stod ju skrivet i stjärnorna innan matchen förmodligen. Jag trodde på det idag. Nu står det skrivet i stjärnorna vad som händer. Om AIK avgör är det hatten av för dom. Men vi har gjort allt vi kan i försöken att få till en avgörande och sista match, avslutade ”DMK”.
   Den spelas på Bravida Arena mot Häcken om en vecka.

Matchfakta: IFK Norrköping – Örebro SK 3 – 2 (0 – 1)

Målen: 0–1 (45+1) Johan Bertilsson, 1–1 (58) David Moberg Karlsson, 2–1 (64) David Moberg Karlsson, 2–2 (85) Kennedy Igboananike, 3–2 (94) Daniel Sjölund.
Varningar, IFK: -. Örebro: -.
Domare: Glenn Nyberg, Borlänge.
Publik: 9 124.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Andreas Johansson, Kasper Larsen – Ian Smith (92), Alexander Fransson, Simon Thern, Guðmundur Þórarinsson – David Moberg Karlsson (75), Kalle Holmberg (70), Simon Skrabb.
Avbytare: Gustav Jansson (mv), Henrik Castegren, Lars Krogh Gerson (75), Johannes Vall, Jordan Larsson (70), Daniel Sjölund (92), Alexander Jakobsen.Text: Jonas Nordholm

Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån