06 April, 2015

Curva Nordahl – en dundersuccé

”Det som vi fick uppleva på ”Parken” igår är något helt unikt”

 

En fantastisk invigning och premiär i ett.
   Curva Nordahl blev inget mindre än en dundersuccé.
   –Klart den största klacken någonsin hemma och stundtals sjöng precis hela ”curvan”. Det här är bara början, säger Pontus Franzén från Peking Fanz.

 

Norrköpingspubliken med Peking Fanz i spetsen slöt upp och fyllde den norra kortsidan.
Thomas Nordahl klippte det symboliska bandet och från storbildsskärmen skickade Milanlegendaren Franco Baresi en hälsning från hjärtat. "Jag vill på mina och klubben Milans vägnar tacka för att ni namngett en läktarsektion efter en av de största legendarerna i klubbens historia – Gunnar Nordahl, som vi alla känner till som en fantastisk stor anfallsspelare. Tack ännu en gång. Jag önskar er stor framgång i framtiden".

 

När IFK Norrköping vandrade in till den allsvenska premiären mot Örebro SK gjorde de så till ett mäktigt tifo och gungande sång från de 2,367 personerna i Curva Nordahl. Sådant inspirerar – ger kraft och energi. Det märktes på hela laget redan innan matchen hade börjat. Efteråt var flera av IFK-spelarna imponerade och tacksamma för det fina stödet.
   –Jättemäktigt, vilken publik alltså. Man ryser när man går in där, sa Filip Dagerstål.
   –Med det här stödet bakom oss kommer vi plocka många poäng, sa Daniel Sjölund.

 

Linus Wahlqvist, Christopher Telo, David Mitov Nilsson och Joel Enarsson var bara några av IFK-spelarna som tog till Twitter för att hylla hemmapubliken. ”Ett ord; WOW! Fantastiska fans. Vi tillsammans gör den här säsongen bra.” skrev Linus.

 

Pontus Franzén i Peking Fanz blev tagen av hälsningen från Baresi och uppslutningen i ”curvan”.
   –Vårt mål var att få nya klackmänniskor att känna sig välkomna och delaktiga och jag tror och hoppas att vi lyckades. Jag rös när Baresi kom upp på storbilden, tror inte folk förstår hur stort det är. Nu gäller det att vi inte är nöjda med detta, utan att vi skapar ännu bättre tryck nästa match mot Elfsborg och bygger vidare på det vi har startat. Det här var bara början, säger han.

 

Peking Fanz ordförande Michael Kihlman är också nöjd med premiären – men lovar att det ska bli ännu bättre framöver.
   –Det är en nästan overklig känsla efter gårdagens Curva Nordahl. Det som vi fick uppleva på ”Parken” igår är något helt unikt. Aldrig tidigare har Norrköping haft en större klack än den igår. Vi var riktigt bra igår, men vi kommer bli ännu bättre, säger han.

Tim Adolfsson, SLO, var också tagen.
   –Baresi, Thomas Nordahl, Kamratsången, tifot och 2,500 sjungande fans gav mig ståpäls och några tårar föll från kinden, säger han.
   –Vi är glada och skrattar jämt men detta var det bästa och trevligaste vi varit med om, säger Billy och Dennis, Lika som bär.

 

Idén med Curva Nordahl, en hel kortsida med ståplats, har varit ett projekt som tagit lång tid att genomföra för IFK Norrköping.
   –Allt skulle falla på plats, säger Mårten Jacobsson på marknadsavdelningen.
   –Äntligen är vi där och nu kommer åskådarna på Nya Parken få en helt annan upplevelse och spelarna på plan ges extra energi. Jag är evigt tacksam för alla som gjort detta möjligt. Norrköping är och förblir en fotbollsstad och framgångarna finns att hämta om vi gör det tillsammans. Curva Nordahl är och kommer att vara en succé.

 

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se
Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

 

Thomas Nordahl klipper bandet. Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån.