28 July, 2017

Christopher Telo lämnar IFK Norrköping

Efter 177 allsvenska matcher har Christopher Telo bestämt sig för att byta klubb.


Säsongen 2007 flyttades han som 17-åring upp i A-truppen. Ett decennium senare har Christopher Telo upplevt det mesta med IFK Norrköping.
  Från bottenstrid i Superettan till SM-guld och Europaspel.


Christopher Telo har representerat IFK Norrköping sedan 2002. A-lagsdebuten gjorde han 2007 och sedan dess har han spelat 177 allsvenska matcher för klubbens räkning samt 37 matcher under säsongerna i Superettan. Champions League-kval, Europa Leauge-kval och en cupfinal mot Östersunds FK så sent som i våras.

Kontraktet med IFK Norrköping går ut om ett halvår och Christopher Telo har uttryckt en tydlig önskan om att få byta klubb redan nu.
   –Christopher Telo har varit en av byggstenarna till att vi som förening kan var där vi är idag, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.
   –Han har alltid satt laget först och han har varit en väldigt god lagkamrat. Med tanke på det så har vi tillmötesgått Christopher Telos önskemål om att få pröva ett nytt land och en ny klubb i sin fotbollskarriär. Vi önskar honom stort lycka till och välkommen tillbaka i framtiden, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson.

Christopher Telo ansluter till Molde i norska Tippeligan omedelbart och kommer därmed inte att finnas med i söndagens matchtrupp mot IFK Göteborg.

Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se


Christopher Telo
Född:
1989-11-04
I IFK sedan: 2002
Moderklubb: Kimstad GoIF
Allsvenska matcher/mål/pass: 177/13/17