15 November, 2018

Carl Björk i IFK Norrköpings A-trupp 2019

”Det känns jätteroligt och väldigt inspirerande”


18-årige Carl Björk skrev i våras på ett fyraårskontrakt med IFK Norrköping. Nu står det klart att han kommer att tillhöra A-truppen 2019 efter att i år spelat matcher i IF Sylvia.
 

Carl Björk hade gjort en kort A-lagsdebut i division I. Annars spelade han mest fotboll med Umeå FC:s akademilag i division IV innan flytten till IFK och Norrköping sommaren 2016.
 

Han började i U17-laget men flyttades snabbt upp till IF Sylvia där han spelade hela säsongerna både 2017 och 2018. I år blev det åtta mål för anfallaren när Sylvia vann Division 2 och avancerade i seriesystemet.

-Vi gjorde en riktigt bra säsong även om det kanske var en lite knackig inledning. Sedan spelade vi fin fotboll och gjorde det riktigt bra resten av säsongen, säger Carl Björk.
 

Carl Björk flyttade till Norrköping som 16-åring och har kombinerat sitt fotbollsspelande med skolan på fotbollsgymnasiet.
 

-Det är klart att det är en stor omställning att flytta hemifrån som 16-åring och det tog ett par månader att komma in i det men nu känner jag verkligen att Norrköping är mitt hem.
-Jag tog studenten i somras med 99:orna (Carl är född 2000) och nu är det fullt fokus på fotbollen.
 

Att ta en plats i IFK Norrköpings A-trupp är såklart något som känns bra.

-Det känns jätteroligt och väldigt inspirerande. Att träna med en Allsvensk toppklubb kommer att göra mig till en bättre fotbollsspelare och målet är att utvecklas så mycket som möjligt, sedan får vi se hur långt det räcker.
 

Kim Hellberg, IF Sylvias huvudtränare säger såhär om Carl Björks utveckling:
 

-Carl kom hit som central mittfältare och har spelat framåt i banan senaste 1.5 åren. Först som en av två anfallare och nu som en av tre. Han har gjort det jäkligt bra och var högst delaktig i Sylvias avancemang till Division 1. Carl är dessutom en riktigt bra och ambitiös kille som tränar extra så fort han kan. Det här är verkligen en välförtjänt chans för honom.
 

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson kommenterar:

-Vi är stolta över att kunna ge Carl den här chansen som han har förtjänat. Detta är ännu en i raden av spelare som har utvecklats inom vår akademi och IF Sylvia på ett framgångsrikt sätt och det är många människor som bidragit till hans utveckling. Carl är en spelare som alltid fattar beslut för lagets bästa och är beredd att göra mycket extra för att nå sina drömmar och det är precis den spelartypen som brukar vara framgångsrik i IFK Norrköping.