20 April, 2017

”Blir bättre när jag får fler minuter på planen”

Gudmundur Thórarinsson känner sig i överraskande bra form.


IFK Norrköpings Gudmundur ”Gudi” Thórarinsson har gjort två korta inhopp.
  Senast: Hemmadebut i förlustmatchen mot IK Sirius (0–2).
  –En fin känsla att gå in framför supportrarna – imponerande hur många som stöttar laget och sjunger, sa han efter träningen.


En knäskada har hållit Gudmundur Thórarinsson borta från spel den första tiden i nya klubben. När han precis var på gång fick han ett bakslag på träning och varsamheten höjdes kring rehabiliteringen.
  –Första tiden var svår – jag har bara varit i styrkerummet och tränat upp skadan, sa ”Gudi”.
  –Grabbarna har tagit emot mig bra och det är en fantastisk grupp – det har varit viktigt för mig. Men först och främst ser jag så klart fram mot att spela fotboll. Det är därför jag är här.

Och visst är han på god väg mot full matchform.
  –Knät känns stabilt – det är det som är viktigast just nu, säger ”Gudi” som alltså jobbat sig tillbaka tillräckligt för att få speltid i de två senaste matcherna.
  –Formen är överraskande bra egentligen – självklart måste jag jobba med konditionen och få fler träningar i kroppen, då blir det bra.

19 minuter i sent underläge mot IK Sirius gav mersmak för islänningen som anslöt från Rosenborg.
  –Imponerande hur många som stöttar laget och sjunger med – klass. Dom minuter jag spelade tyckte jag att det var bra – vi körde med dem ganska hårt och kom i bra positioner – dessvärre fick vi inte in något mål men så är det ibland. Vi måste bara jobba på så kommer det bli jättebra det här, sa ”Gudi”.

Reportage av
Jack Nordholm
jack.nordholm@ifknorrkoping.se


Se hela inslaget i IFK PLAYifkplay.solidtango.com